Porto Francos voktere (Heftet)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Porto Francos väktare
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788202577322
Kategori: Krim
Omtale Porto Francos voktere
Porto Francos voktere er tredje bok i serien om kriminalbetjent Karin Adler. Ann Rosman, som stadig blir sammenlignet med Camilla Läckberg, maler sine mysterier på spennende historiske baktepper. Denne gang leder et grufullt likfunn Adler langt tilbake i Marstrands historie.

En ung kvinne går i land i Marstrands havn en septemberdag i 1793. Håret er kortklipt under luen, brystene er surret flate, og buksene henger løst på den hengslete kroppen. Det myldrer av liv rundt henne sjømenn på skipene, handelsmenn og forbrytere som har fått amnesti i frihavnen. Hennes eneste håp er at de vil ta henne for å være mann, at hun skal finne arbeid og et sted å bo. At hun ikke blir nødt til å reise tilbake. To hundre og tjue år senere blir det gjort et grufullt funn på Klöverön. En kvinne og et spedbarn blir funnet døde i Gamle mosse, og kriminalbetjent Karin Adler kobles inn. Men det viser seg at det skal bli vanskelig å identifisere de døde. Det eneste som kan sies med sikkerhet, er at de har ligget i myra lenge. Veldig lenge. Trådene leder Karin Adler langt tilbake i Marstrands historie, og sakte, men sikkert nøstes det opp en utrolig historie.

«Ann Rosman skriver godt og engasjerende ... et sterkt bilde av kvinners rettsløshet og sårbarhet i det patriarkalske samfunnet.»
- Sydsvenskan

Til toppen

Andre utgaver

Porto Francos voktere
Bokmål Innbundet 2014
Porto Francos voktere
Bokmål Ebok 2014
Porto Francos voktere
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Ann Rosman:

Om forfatter
Ann Rosman (f. 1973) debuterte med Fyrmesterens datter, og har siden skrevet flere bøker om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet. I likhet med sin heltinne er Ann Rosman en erfaren langturseiler, med sans for Evert Taube, sjøsprøyt og kystkultur. Rosman er utdannet økonom, men arbeider nå som forfatter på fulltid. Bøkene hennes har en stor leserkrets og er oversatt til et titalls språk. Ann Rosman bor i Marstrand, der de fleste bøkene hennes foregår.