Porter og gjerder (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202358297
Kategori: Hus og hage
Omtale Porter og gjerder

Forseggjorte porter og gjerder har lange tradisjoner i Norge. Gamle steinmurer, skigarder og spilegjerder har fungert som stengsel for dyr og avgrensning av eiendom, gjerne avsluttet med en enkel grind. Porter og gjerder gir et viktig førsteinntrykk - enten det er et enkelt stakittgjerde eller en fornem portal - så det er vel verdt å tenke igjennom hvordan du vil ramme inn en eiendom. Hvilken port og hva slags gjerde passer din bolig best?

Forfatteren presenterer et bredt utvalg av norske porter og gjerder fra hele landet. Flotte fotografier, supplert av nyttige materialopplysninger og gode strektegninger viser hvordan du går fram for å kopiere eller rekonstruere gammel stil. Du får tips om fundamentering og oppsetting, råd om vedlikehold, forslag til beplantning, samt en kjapp oversikt over lov og regler på området.

Et knippe staselige porter og en historisk fotokavalkade av fordums stil i byer avslutter denne reviderte utgaven av boken som første gang ble utgitt i 2002.

Til toppen

Om forfatter

Cathrine Reusch er født i 1961. Hun ble uteksaminert sivilarkitekt ved NTNU i 1988, og driver eget arkitektfirma med restaurering og bygningsvern som spesialområde. Både som arkitekt og forfatter er hun opptatt av å øke bevisstheten om arkitektur og estetikk og å ta vare på verdifull bygningsarv.

Porter og gjerder, som ble utgitt i 2002, presenterer norske gjerde- og porttradisjoner til nytte og inspirasjon for hus- og hageeiere. Boken er illustrert med egne fotografier og tegninger. Cathrine Reusch har også bidratt i andre publikasjoner, blant annet Fortidsminneforeningens jubileumsbok i 1994 og et hefte om Primstaven fra 1994, hun har arrangert utstillinger og forfattet en artikkelserie om historiske arkitekturperler for Aftenposten.