Pølsedrømmer (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 111
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202259730
Kategori: Noveller
Omtale Pølsedrømmer

En natt slaktet vi svaner. Vi fulgte William ned til en mørk innsjø. Der dro William svanene inn med fiskestang før Pontus brakk halsen på dem, slik at arbeidet med kniven falt på meg.

Fortelleren i Pølsedrømmer deler hus med William og Pontus. Sammen legger de ut på strabasiøse tokt og absurde eventyr. De treffer ei jente med grisehode, en sjøkaptein og en utstoppet filosof. I bokollektivet tar de merkeligste prosjekter form, men bak alle påfunnene ligger drømmene, om skjønnhet, fugler – og om pølser.

Pølsedrømmer kobler slapstick-aktige opptrinn med et underfundig alvor i et burlesk billedunivers hvor alt kan skje.

Fjoråretes kritikerroste debutant Asbjørn Stenmark er nominert til Årets bok - UtWards 2006 for boken Pølsedrømmer. Boken er nominert sammen med:

Gift med Carl av Eli Hagen
0-6 Pondus av Frode Øverli

Juryen skriver om Pølsedrømmer:
Fortellinger om livets absurditeter. Under det reneste pølsevev lurer tema som ensomhet og avmakt. Stjørdalsforfatterens kritikerbejublede debutsamling.

Det er Adresseavisen og Studentersamfundet i Trondheim som deler ut prisen fredag 27.1

Til toppen

Om forfatter
Asbjørn Stenmark er født i 1971, i Brønnøysund. Han har hovedfag i litteraturvitenskap og har arbeidet som lærer og forlagskonsulent. Bor med kone og to små barn i Stjørdal. Den kritikerroste debutanten fra 2005, Asbjørn Stenmark er nominert til Årets bok – UtWards 2006 for boken Pølsedrømmer.