Pinner & garn (Innbundet)

100 norske strikkeoppskrifter

Forfatter:

, , , , , , og

Forfatter: , , , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337087
Kategori: Håndarbeid
Omtale Pinner & garn

Velkommen inn i en herlig verden av myke strikkeplagg!

Denne boken er fullstappet av gode strikkeoppskrifter fra velkjente og dyktige norske strikkedesignere. Vi har lagt vekt på å skape en variert bok med oppskrifter som spenner over et vidt register av plaggtyper, strikketeknikker og materialer. Her er store plagg og små plagg, tradisjonelle mønstringer på tynne pinner og ensfarget og tøft med tykt garn på tykke pinner – til dame, herre og barn.

Målet har vært å favne så vidt at alle kan finne sin favoritt. La deg inspirere av alle de flotte bildene med deilige strikkeplagg, og finn fram pinner og garn!

Oppskriftene i boken er fra følgende norske strikkedesignere: Tine Solheim, Kari Hestnes, Mette N. Handberg, Lisbeth Bjørndal, ToveFevang, Birte Aartun, Grete Letting og Gunn Birgirsdottir

Til toppen

Flere bøker av Birte Aartun, Gunn Birgirsdottir, Lisbeth Bjørndal, Tove Fevang, Mette N. Handberg, Kari Hestnes, Grete Letting og Tine Solheim:

Om forfatter

Tove Fevang er kjent for sine arbeider innen lappeteknikk, applikasjon, broderi, hekling og strikking. Hun er særlig kjent for sine farger og stilrene mønstre. Hun er en aktiv bidragsyter til ukepressen. Tove Fevang er også en anerkjent kursholder.

Kari Hestnes startet Du Store Alpakka, en av de største importørene av alpakkagarn til Norge. I dag er hun medeier i bedriften Living Alpaca og frilans strikkedesigner. Kari har utgitt en lang rekke strikkebøker og leverer strikkedesign til ukepressen.

Tine Solheim er utdannet ved École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Hun har hatt praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I mange år drev hun atelier Dolce Vita på Riddervolds Plass i Oslo. I tillegg til å ha laget haute couture kjoler for kunder i snart 30 år, har hun designet kostymer, selskapsklær, brudekjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer.

I de seneste årene har Tine Solheim vært fast bidragsyter av design til ukepressen. Hun er en av dommerne i Det store symesterskapet som sendes på NRK. Hun har også etablert seg som en suksessrik og bestselgende forfatter av sy- og strikkebøker, både i Norge og utlandet. Dette er hennes syvende bok.