Pinnedans (Innbundet)

40 fine plagg i kontstrikk

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202573652
Kategori: Hobbybøker
Omtale Pinnedans

Lær deg den gamle – og nesten glemte – teknikken kontstrikk, og strikk vakre og moderne plagg.

Arbeider laget i kontstrikk får en flott struktur som minner om flettede flater, og i Pinnedans får du en grundig og trinnvis innføring i teknikken. Det er også mange ulike oppskrifter, og flere av plaggene er vist i ulike fargevarianter. Her er store og små plagg, plagg til damer og herrer, til barn og voksne – og alle strikket i kjente garnkvaliteter fra norske produsenter. Heidi Eikeland og Mette Hovden viser hvordan du bruker kontstrikken enten i hele plagget eller bare på enkelte partier, for eksempel som rundfelt bærestykke på kofte, og på mansjettene på votter og vanter. Her er det både ensfargede arbeider og flerfargede arbeider, og boken viser at man kan lage helt dagsaktuelle plagg i denne gamle teknikken.

Til toppen

Om forfatter

Heidi Eikeland (til høyre på bildet) er lidenskapelig opptatt av strikking, og spesielt kontstrikk. Sammen med søsteren, Mette Hovden, driver hun PinneDans.com. I det daglige jobber hun innen finans og på fritiden brenner hun sterkt for strikketeknikken kontstrikk. Begge søstrene er aktive kurs– og foredragsholdere og deltar mer enn gjerne på strikkefestivaler rundt i landet. På facebook driver de gruppa «kontstrikk enklere enn du tror», en gruppe for læring og inspirasjon. Sammen har de skrevet Pinnedans – 40 fine plagg i kontstrikk.

Mette Hovden (til venstre på bildet) er lidenskapelig opptatt av strikking, og spesielt kontstrikk Hun har strikket så lenge hun kan huske. Sammen med søsteren, Heidi Eikeland, driver hun PinneDans.com. I det daglige jobber hun innen helsesektoren og fritiden bruker hun på strikketeknikken kontstrikk. Begge søstrene er aktive kurs– og foredragsholdere od deltar mer enn gjerne på strikkefestivaler rundt i landet. På facebook driver de gruppa «kontstrikk enklere enn du tror», en gruppe for læring og inspirasjon.