Pilot (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 232
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204141965
Omtale Pilot
PILOT er Damms helt nye debutantantologi der litterære talenter kan slippe til med fabelaktige tekster.

PILOT er en arena hvor fremtidens forfattere kan møte et større publikum, og en glimrende anledning for leserne til bli å kjent med hva som rører seg blant de unge og lovende i Norge og i Norden.

PILOT presenterer et bredt utvalg norske debutanttekster fordelt på et stort antall sjangre. I tillegg trykker PILOT tekster av noen av de mest interessante debutantene fra de andre nordiske landene de siste årene. Slik speiler PILOT bredden i den unge nordiske litteraturen, og lar de norske debutantene inkluderes i et større nordisk litterært fellesskap.

Til toppen

Om forfatter

Thomas Lundbo (f. 1971) debuterte i 2006 med den kritikerroste kortprosasamlingen Det som blir igjen, og har senere gitt to andre bøker med noveller og korttekster, og har publisert litterære tekster i flere andre sammenhenger. For Karakterer, etter la Bruyère (2014) ble Lundbo nominert til Brageprisen. Han har òg virket som gjendikter og oversetter, i all hovedsak av nyere fransk litteratur, og ble i 2012 tildelt Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterpris for sitt oversetterskap. Lundbo har for øvrig vært medlem av redaksjonskomiteen for Audiatur – festival for ny poesi, og medredaktør av tidsskriftet Kuiper.