Petter og Lottes jul (Innbundet)

Serie: Elsa Beskow 

Forfatter:

Venke Agnes Engh (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1987
Antall sider: 38
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Petters och Lottas jul
Oversatt av: Engh, Venke Agnes
Serie: Elsa Beskow
ISBN/EAN: 9788251774741
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Omtale Petter og Lottes jul

Her kan du lese om hvordan Petter og Lotte feiret sin første jul sammen med tante Grønn, tante Brun, tante Fiolett, onkel Blå og lille Prikk.

Til toppen

Andre utgaver

Petter og Lottes jul
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Om forfatter

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Hun utdannet seg ved den tekniske skolen, og ble siden lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.

I 1894 begynte hun å publisere barnebladet ”Jultomten”. Hennes første bok ble utgitt i 1897. Den het "Sagan om den lilla, lilla gumman". Gjennombruddet sitt som billedbokkunstner fikk hun i 1901 med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Den boken hun kanskje er aller mest kjent for kom ut i 1918 og heter "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett". Senere ble det utgitt flere bøker om de tre tantene.

Temaet i mange av Elsa Beskows bøker er forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes er ofte store med detaljer av naturen, og virkeligheten er ofte kombinert med elementer fra eventyr.

Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Bøker i serien