Per av Aksel Fugelli (Lydbok-CD)

Per (Lydbok-CD)

Glimt av min far

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2014
Innleser: Fugelli, Aksel og Fugelli, Per
Spilletid: 6:45
Antall enheter: 6
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202472221
Kategori: Biografier
Omtale Per

Per Fugelli er en skikkelse Norge har vent seg til å se i offentlige roller: som lege, forsker, samfunnsrefser og i det siste - som en kreftpasient som vet han lever på lånt tid. Aksel Fugelli har vokst opp med en far som har vært til stede. I mediene, i pasientenes takknemlighet - og i familien, hans egen flokk.Denne boken er en lang samtale mellom de to. Uten å vike unna vanskelige spørsmål går de gjennom farens liv en siste gang. Det er en tekst som hverken frykter konfrontasjon eller nærhet. Noen ganger snakker de forbi hverandre. Noen ganger bryter samtalen sammen. Og hele tiden kommer de langsomt nærmere hverandre. Blottet for sentimentalitet, lik en lege som eksaminerer en pasient, streker sønnen opp bildet av sin egen far, som etterhvert fremstår naknere, mer sårbar, men også virkeligere enn før.

PER - Glimt av min far er et møte mellom to mennesker som har et helt liv å dele og oppsummere like før det slutter. Boken er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din."

Til toppen

Andre utgaver

Per
Bokmål Innbundet 2014
Per
Bokmål Ebok 2014
Per
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
Per
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Per
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Per

Far Per og son Aksel duellerer drivande godt
«Vakkert og nyanserikt portrett av eit menneske vi alle har eit forhold til. […] Faktisk er det snarare tvert imot, etter å ha lese boka synst eg samfunnsrefsaren og rikssynsaren står fram som eit endå meir imponerande menneske. Ein bauta i moderne, norsk historie blir eit stort, levande menneske. Ein mann eg kan identifisere meg med. Ein mann å sjå opp til.»

 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«De fleste essayene har en dialogisk form preget av åpenhet, ærlighet og nysgjerrighet. Vi får gjengitt lange samtaler mellom far og sønn i detalj. Dette litterære grepet levendegjør stoffet på en måte som virker engasjerende på leseren, og det gjør dynamikken i samtalene tydelig. Spørsmålene intervjueren stiller, er til dels provokatoriske, og av og til får de sin tilsiktede virkning. Han som intervjues, har et bevisst forhold til de mer eller mindre utematiserte forutsetningene som spørsmålene bygger på, og ofte går han løs på disse i stedet for på selve spørsmålet («du blander kortene» og «du er på feil sted»). Av og til innebærer dette at intervjueren får tilbake et spørsmål i stedet for et svar (hva er virkelighet?). Igjen, dette øker spenningsnivået hos leseren, og det blir vanskelig å legge bort boken før vi har sett hvordan det hele ender.»

O S Lian, Tidsskrift for den norske legeforening

Den faens Fugelli!
«Dialogene er fulle av motstand, kritikk og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.»

Svein Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Aksel Fugelli (f. 1968) er født i Oslo og oppvokst i Lofoten og i Finnmark. Som voksen bodde han femten år i Brasil før han slo seg ned i Bergen. Han har skrevet romanene Rock rundt klokka, Under en lilla måne, Øye for øye og Papegøyens hevn, samt brevboken Fribrev sammen med Per Fugelli. I 2014 utga han biografien, Per. Glimt av min far.