Pengekarusellen (Ebok)

Slik lærer du barna om fornuftig pengebruk og unngår at de går i luksusfellen

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.53 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202517410
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Pengekarusellen

Er den oppvoksende generasjonen blitt vant til å få alt de peker på? Gjør vi barna våre en bjørnetjeneste når vi går med på kjøp av overprisede merkeklær, dyre designvesker og stadig mer avanserte teknologiske duppeditter? Når skal barna få lommepenger, og hvor mye bør vi gi? Hva bør gavene til bursdager og konfirmasjoner koste? På hvilke måter kan vi involvere barna i familiebudsjettet, hvordan oppfordrer vi til sparing, og hva kan vi gjøre for å styre dem unna økonomiske smeller? Problemstillingene er mange, men å gjøre barna til bevisste forbrukere trenger ikke være et ork – det kan være gøy!

I denne boka gir forbrukerøkonom Silje Sandmæl gode og konkrete råd om hvordan du kan snakke med barna om penger, fra de som smårollinger maser om ting på butikken til de skal flytte for seg selv for første gang. Hun utstyrer deg med verktøyene du trenger for å stå imot kjøpepresset på veien – og viser hva du selv må gjøre for å gå foran som et godt eksempel.

Å gi barna et bevisst forhold til pengebruk er å gi dem en god start i livet.

Til toppen

Andre utgaver

Pengekarusellen
Bokmål Innbundet 2016
Om forfatter
Silje Sandmæl er profilert forbrukerøkonom i DNB og kjent fra Luksusfellen. Hun hadde selv en oppvekst med stram økonomi og fikk tidlig et bevisst forhold til penger. Hun brenner for å lære opp folk, og særlig barn, i privatøkonomi fordi hun har sett altfor mange eksempler på at en usunn holdning til penger kan føre til dårligere livskvalitet. Hun bor i Bærum med mann og tre barn.