Papirfuglen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453367
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Papirfuglen
I Japan kan mange mennesker kunsten å brette figurer i papir. Det blir ikke alltid like vellykket og Papirfuglen er fortellingen om et slikt papir som blir fanget av vinden og sluppet ned i klesvasken til fru Geisha. Derfra går veien til et Tehus, med apekatter på T-banen og en sint konduktør. Til slutt havner papiret hos Onkel Munk som bretter det til en papirfugl.
En vakker, rytmisk fortelling fra en av våre største bildebokkunstnere. Både bilder og tekst er preget av Japan og japansk kultur.

Til toppen

Anmeldelser Papirfuglen

Artistisk bildebok

" Fam Ekmans bildebøker er alltid artistiske. Det er Papirfuglen også. [...] Man kan la historien bli en inspirasjon til ikke å gi opp. Eller man kan se den som en illustrasjon på det fruktbare i vill fantasi. Litt symbolikk å tygge på er det også. [...] Fam Ekmans kunstneriske stil er karakteristisk, med sterke innslag av kubistiske former og ulike ornamenter. På den måten blir uttrykket halvabstrakt, med de åpninger og utfordringer som ligger i tolkningen av det. [...] Fargebruken er utsøkt nennsom. Det lille som er av tekst, er satt på egne sider, og knyttes til bildet ved en innledende bokstav som i sitt uttrykk er beslektet med illustrasjonene. At bildene er trykket på ark med en myk, gulaktig hvitfarge er også med på å gjøre helhetsinntrykket lekkert. Dette er ei bok som med sin uttrykksrikdom henvender seg til folk uansett alder, og som kan minne oss om at ikke alt er som det later til å være."Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Fam Ekman er kjent for sine kunstneriske illustrasjoner. Bøkene hennes er for lengst blitt samlerobjekter for voksne kunstkjennere. Ekman er født i Sverige, i 1946, og oppvokst i Norge. Utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun debuterte i 1976 med Hva skal vi gjøre med lille Jill? (1976). Eventyrmotiver og dyrefabler en sentrale i Ekmans bøker. Hun har en knapp og nøktern stil og legger seg tett opp til barnets egen uttrykksmåte.

Fam Ekman har fått en rekke priser, bl.a. Bokkunstprisen i 2003, Riksmålsprisen i 2007 og Kritikerprisen i 2008.