Påfuglemporiet (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Peacock Emporium
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202241667
Kategori: Romaner
Omtale Påfuglemporiet

I Påfuglemporiet møter vi Athene Forster som er en dronningen blant sine venner. Hun er vakker, bortskjemt og helt uten styring. Bare to år etter hun har giftet seg med den stø arvingen til en stor eiendom begynner ryktene å gå. Folk i landsbyen i Nordfolk har ikke så mye å fordrive tiden med, en god sladder er aldri å forakte.

Femogtredve år senere sliter Suzanna Peacock med arven etter moren, hun er uvenner med faren og hans nye kone og ekteskapet hennes er dødt og kjedelig. Det eneste stedet hun kan trives er i butikken sin. Påfuglemporiet er nødhavn for de som ikke finner sin plass i byen. Der møter hun ekte venner, blant annet Alejandro fra Argentina. Alejandro har sine egne gjenferd å sloss mot, men byr likevel Suzanna på et spesielt vennskap.

Men skyggen av Athene og butikken i seg selv skal sette en rekke tragiske begivenheter i sving -- og tvinge Suzanna til å ta et oppgjør med deg selv og følelsene sine. Familien må se fortiden i øynene, og Suzanne forstår at nøkkelen til lykken kanskje har vært innen rekkevidde lenge...

Jojo Moyes er journalist og forfatter. Hun ble født i 1969 og vokste opp i London. Nå bor hun i East Anglia med mann og to barn. Hennes to tidligere romaner Hemmeligheten (2003) og Forbuden frukt (2004) er begge utgitt på norsk.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Om forfatter
Jojo Moyes er journalist og forfatter. Hun ble født i 1969 og vokste opp i London. Nå bor hun i East Anglia med mann og to barn.