På vei fra Atocha stasjon (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Lundbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Leaving the Atocha station
Oversatt av: Lundbo, Thomas
ISBN/EAN: 9788202482091
Kategori: Romaner
Omtale På vei fra Atocha stasjon

En helt usedvanlig roman om krysningspunktet mellom kunsten og virkeligheten fra USAs nye, litterære stjerne. Adam har fått stipend for å reise til Madrid. I stedet for "forskning" blir hans opphold en fundering over muligheten for noe genuint i kunsten: er hans relasjoner til de han møter i Spania like falske som diktene han forsøker å skape?

Til toppen

Andre utgaver

På vei fra Atocha stasjon
Bokmål Ebok 2015
På vei fra Atocha stasjon
Bokmål Heftet 2016
På vei fra Atocha stasjon
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Ben Lerner:

Anmeldelser På vei fra Atocha stasjon

"På vei fra Atocha stasjon er, blant mye annet, en karakter-drevet ‘page-turner’ og en konsis definitiv studie av det ‘faktiske’ versus det ‘virtuelle’ anvendt på forhold, språk, poesi, erfaring. Den er morsom og virkningsfull og like nitidig ‘vitende’ i sin utførelse av seg selv, føler jeg, som Bens poesisamlinger er det.»

Tao Lin, The Believer

«Det er enorm troverdighet i denne korte romanen … På vei fra Atocha stasjon er delvis en beskrivelse av det indre landskapet til en ny type amerikansk kunstner: kald, lat, kunstig, men likevel bemerkelsesverdig hederlig grunnet den ekstreme ærligheten og grundigheten i selvransakelsen.»

Sheila Heti, London Review of Books

«En subtil, buktende og veldig morsom første bok. … Det er en av paradoksene i denne luringen av en bok at det som virker som en skeptisk postmoderne komedie også er en ærlig god gammeldags leting etter det virkelige.»The New Yorker

James Wood, The New Yorker

«En av de sanneste (og morsomste) romaner jeg vet om av en forfatter i hans generasjon.»

Lorin Sein, The New York Review of Books

"Et arbeid så lysende originalt i stil og form at den virker som en forutanelse, en komet fra fremtiden … intenst og usedvanlig brilliant.»

Geoff Dyer, The Observer

«Ustyrtelig morsomt og hylende intelligent, sprell levende og original i hver eneste setning og boblende full av følelsen av vårt sen-sen-moderne øyeblikk.»

Jonathan Franzen, The Guardian

Til toppen

Om forfatter

Ben Lerner er født i Topeka, Kansas, 1979. Han har tidligere utgitt to kritikerroste romaner, På vei fra Atocha stasjon, (på norsk i 2015) og 10:04 (på norsk i 2016), tre diktsamlinger og essayet Hatet til poesien (på norsk i 2017). Lerner er Litteraturprofessor ved Brooklyn College i New York, USA.