På vegne av venner av Kristopher Schau (Lydbok-CD)

På vegne av venner (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Ribu, Anders
Spilletid: 1:47
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337506
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale På vegne av venner

Vinteren og våren 2009 bestemte Kristopher Schau seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo, begravelser som av ulike årsaker tas hånd om av det offentlige: Men hva når ikke et eneste menneske er til stede under bisettelsen?

En ting er at klemmene og anekdotene i etterkant uteblir og at ingen sitter der og kjemper med tårene mens presten går gjennom rutinene, men hva er det egentlig som skjer? Skjer det noe? Er det noe? Det er tross alt noen som har gått bort. Et liv har opphørt å eksistere, men ingen er der for å ta avskjed. Er det da noe mer enn bare et stort empatisk sort hull hvor samfunnet er satt til å gjøre sorgen for oss? Der nasjonen tar seg av det praktiske. Og så blir det ikke noe mer enn det igjen. Praktikaliteter. Det var bare derfor. Jeg ville vite hva dette var; og jeg ville være der.

Til toppen

Andre utgaver

På vegne av venner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Om forfatter

Kristopher Schau (født 1970) er en norsk musiker, komiker, forfatter og programleder. Han er gift og har fire frittgående kaniner i leiligheten. Hans eneste drøm i livet er et eget rom han kan gjøre om til bibliotek.