På rømmen i dusteland (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Kirkeberg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 144
Illustratør: Kirkeberg, Thomas
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202478094
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Alder: 6 - 12
Omtale På rømmen i dusteland

Elina flytter fra bestevenninna si i byen. Ut på landet. Dustelandet. Hvor bare fluene har det bra. Hvor i alle fall ingen barn burde bo! Elina bestemmer seg for å rømme.
Og med det starter en vill flukt. Snart har hun en illsint barnevakt, en fiolindetektiv, en allergisk hund og en gjeng bartebrødre i hælene.
Heldigvis er Elina tøffere enn tørris og sterkere enn tabasco.


På rømmen i dusteland
er vinneren av Cappelen Damms barneromankonkurranse.

Fra juryens begrunnelse:

(…) Cathrine Myhre Solbjørs manus er ertende, fartsfylt og originalt. Det er høylydt, men samtidig tankefullt. Det fanger intensiteten i barnets opplevelser. Det peker nese til voksenverdenen, og viser ettertrykkelig at er det noen som virkelig gjør mye rart og barnslig, så er det voksne. Enten det er hovedpersonens mor som blogger om hver minste lille ting som skjer, eller hovedpersonens far som tar pushups på gårdsplassen og er så stresset at han varmer pizzaen i oppvaskmaskinen.

Cathrine Myhre Solbjør stakk seg tidlig ut og ble kåret til vinneren av en enstemmig jury. Hun har skrevet en fortelling som er like uredd og sprelsk som dens hovedperson, Elina. Den står stødig i en nordisk tradisjon med handlekraftige jentehelter, samtidig som den går sin egen vei og beskriver en ny tid.

Til toppen

Andre utgaver

På rømmen i dusteland
Bokmål Ebok 2015
På rømmen i dusteland
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser av På rømmen i dusteland
"Jeg har [...] sans for hovedpersonen Elinas grenseløse mot og handlekraft. Og de burleske elementene fungerer storartet [...] Det er en gammel og god historie på en litt ny måte."Mette Hofsødegård, Aftenposten

Ellevill flukt fra landet

"Fartsfylt om handlekraftig jente [...] Elina selv er en gjenkjennelig barnebokheltinne. Litt ensom, men handlekraftig og uredd. Som en Tonje Glimmerdal har hun sans for halsbrekkende bedrifter og et åpent sinn uortodokse folk. [...] Boka er illustrert av Thomas Kirkeberg. Tegningene er morsomme, og like dramatiske og overdrevne som plottet. All fart og futt i tekst og tegning vil nok appellere til barna. Tematikken likeså. Det handler om nye og gamle vennskap, og om å beholde håpet når alt er begredelig."Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen