På hemmelige stier (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1996
Antall sider: 233
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202140830
Omtale På hemmelige stier

I Mellom-Amerika, på tvers av landegrenser, gjennom store og små byer, urskog og fjelltrakter, går et nettverk av hemmelige stier. Henrik Hovland koblet seg inn på nettverket og fulgte de hemmelige stiene.

Med avstikkere til zapatistenes opprør i Mexico og til bortgjemte graver i El-salvador, førte de ham inn i regnskogen i det borgerkrigsherjede Guatemala - til geriljaens baser blant jaguarer og tapirer - til steder få eller ingen utlendinger hadde vært før ham. Men de hemmelige stiene ledet ham også fram til geriljaens frontorganisasjoner og til bistandsprosjekter betalt med norske midler.

PÅ HEMMELIGE STIER I GUATEMALA OG MELLOM-AMERIKA avslører hvordan kjente norske humanitære organisasjoner finansierer væpnede Marxit-leninistiske revolusjonære i Mellom-Amerika.

Henrik Hovland er frilansjournalist og har siden midten av 80-tallet tilbragt mye tid i konfliktområder i Mellom-Amerika. I 1989 utgav han novellesamlingen HVIT MANN

Til toppen

Om forfatter

Henrik Hovland er født i 1965, oppvokst i Drammen, bosatt i Oslo. Eier et gårdsbruk på Modum med 850 mål skog. Utdannet tømmerhogger, men har også jobbet som sikkerhetsvakt, internasjonal etterforsker for FNs Sannhetskommisjon i Guatemala, privat etterforsker i Amazonas, valgobservatør i Zimbabwe, Peru og Guatemala, reiseleder i Syden, dekksgutt i Alaska, og anleggsarbeider i USA. Han debuterte med novellesamlingen Hvit mann i 1989.

Henrik Hovland skrev til sammen 24 reportasjer for Dagbladet under krigen i Irak. Har også jobbet som frilansjournalist på Balkan og i Mellom-Amerika under krigene der.

Henrik Hovland har også skrevet bøker for barn: Johannes Jensen føler seg annerledes (2003). Johannes Jensen og kjærligheten (2005) og Johannes Jensen opplever et mirakel (2009)