På fremmed jord (Heftet)

Outlander 2

Serie: Outlander 2

Forfatter:

Elisabeth Sætvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 576
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dragonfly in Amber
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
Serie: Outlander
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202746346
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale På fremmed jord

Outlander av Diana Gabaldon er en av tidenes største boksuksesser med over 26 millioner solgte eksemplarer verden over. Bok 2 i serien begynner tjue år etter handlingen forrige bok, og leseren trekkes inn i en fascinerende historie som trosser grensene for både tid og sted.

«Praktfullt! Det er et veldig lerret Gabaldon utpensler, fylt av lidenskap og heltemot.»
San Francisco Chronicle

I tjue år har Claire Randall holdt på hemmelighetene sine. Men nå vender hun tilbake til Skottlands tåkefulle høyland sammen med sin voksne datter. Her avdekkes en sannhet som er like sjokkerende som hendelsene som ledet til den: hemmeligheten bak en gammel sirkel av stående steiner, en kjærlighet som overskrider århundrer, og sannheten om en ung mann ved navn Jamie Fraser – høylandskrigeren som med sin tapperhet en gang trakk den unge Claire fra tryggheten i hennes egen tid til farene i fortiden.

Claires trollbindende reise fortsetter gjennom elendigheten i Paris’ slum på 1700-tallet til kong Ludvig 14.s pompøse hoff fullt av intriger og maktkamp – i en desperat kamp for å redde både barnet hun bærer og mannen hun elsker.

«Et fascinerende eventyr.»
Library Journal

«Diana Gabaldon er den fødte historieforteller … Sidene blar seg praktisk talt selv.»
Arizona Republic

«Det er som å være der. Utrolig intenst.»
Fantasyismorefun.com

«For en fantastisk historie!»
AnotherLookBookReviews

Til toppen

Andre utgaver

På fremmed jord
Bokmål Heftet 2010
På fremmed jord
Bokmål Ebok 2016
På fremmed jord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
På fremmed jord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Diana Gabaldon:

Om forfatter

Diana Gabaldon (f. 1952) skrev den den første Outlander-boken, Under jegermånen, i 1991. I dag er det flere bøker i serien, og da den siste kom, gikk den umiddelbart til topps på den prestisjefulle New York Times-bestselgerlisten. Bøkene er utgitt i 114 land og 33 språk og har solgt over 26 millioner eksemplarer. Forfatteren er utdannet marinbiolog, har doktorgrad i økologi og jobbet som professor før hun ble forfatter på heltid.

I 2014 kom TV-serien Outlander, basert på bøkene. TV-serien har blitt nominert til internasjonale priser, hvorav de mest kjente er Emmy og Golden Globe, og den har også vunnet flere, blant annet under People's Choice Awards.

Tilgjengelige utgaver av Outlander-serien finner du her.

Bøker i serien