På deling - mat vi lager når vi har folk til bords (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202706562
Kategori: Kokebøker
Alder: 25 - 40
Omtale På deling - mat vi lager når vi har folk til bords

Første gang Sultne gutter traff hverandre, delte de en hamburger. Siden har de delt det meste.

På deling er resultatet av utallige brunsjer, middager og småfuktige kvelder. Her finner du rettene Sultne gutter setter på bordet når de inviterer. Rettene er delt inn i bord med tanke på smakssammensetning og praktisk gjennomføring. Noen retter kan du lage i forveien, andre retter kan du slenge sammen rett før servering. Dermed slipper du å stresse livet av deg mens gjestene må underholde seg selv.

Oppskriftene er ispedd historier fra guttenes liv. Om middager som gikk til helvete, klementiner i brun saus og gleden i et perfekt dekket bord. Gode måltider dreier seg jo tross alt om mer enn matlaging. Det handler om å skape minneverdige øyeblikk rundt bordet med folk du er glad i.

Sultne gutter består av Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen. Magnus (f.1989) var jurist i Forsvaret frem til han flyttet til Oslo og begynte å jobbe som tekstforfatter. Ole (f. 1993) studerte finans på Handelshøyskolen BI før han tok seg jobb i bank. På Instagram deler de enkle oppskrifter og vakre bord via kontoen @sultnegutter. De har også en serie på Matkanalen og en digital takeaway-restaurant.

Til toppen

Anmeldelser På deling - mat vi lager når vi har folk til bords

Kokebøkene som gir inspirasjon til middagsselskapet 22.10.2021

Den perfekte guiden til deg som ikke aner hvor du skal begynne for å sette sammen et skikkelig fint middagsbord. Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen (Sultne gutter), har satt sammen tolv menyer med sammensetninger av mindre, enkle og velkomponerte retter. Her er det rene smaker og god tilberedning som gjør hele forskjellen. Kokebokens tilnærming er personlig. Det føles som om man er på middagsselskap hos guttene. Passerperfekt for nybegynnere og gjør det enkelt å tilpasse til ferdighetsnivå.

Miriam Folland, NRK

Kokebøkene som gir inspirasjon til middagsselskapet 22.10.2021

Miriam Folland, NRK

Til toppen

Om forfatter

Sultne gutter startet som en Instagram-konto på tampen av 2019 der Ole Kristian Samuelsen og Magnus Liøkel delte oppskrifter med en raskt voksende følgerskare. I dag står de bak en digital takeaway-restaurant og har en serie på YouTube.

Ole Kristian Samuelsen er født 13. desember 1993 i Hammerfest og vokste opp i Alta. Han var med i boybandet Ekko Ekko i perioden 2012–2014. Han flyttet til Oslo som 20-åring for å studere finans på Handelshøyskolen BI. Etter studiene begynte han å jobbe i bank i Oslo.

Magnus Liøkel er født 14. desember 1989 i Kongsvinger. Han vokste opp i den lille bygda Kirkenær i Hedmark og flyttet til Lillehammer som 18-åring for å studere juss. Han fullførte mastergraden i Bergen i 2014. Han jobbet som jurist i Forsvaret frem til 2017, da han flyttet til Oslo og begynte å jobbe som tekstforfatter.

Ole og Magnus møttes våren 2017 i Oslo hvor de i dag bor sammen.