Oversikt over arveretten (Heftet)

Serie: Juridiske oversiktsbøker 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 100
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: Juridiske oversiktsbøker
ISBN/EAN: 9788202688325
Kategori: Juridiske fag og Fagbøker
Fag: Familie- og arverett
Nivå: Akademisk
Omtale Oversikt over arveretten

Oversikt over arveretten beskriver hovedinnholdet i den nye loven om arv og dødsboskifte av 2019. Fremstillingen gir en innføring i reglene som kommer til anvendelse ved en persons død og gir eksempel på hvordan man skriver et testament.

Boken er godt egnet som et hjelpemiddel for alle som trenger en oversikt over sentrale spørsmål innenfor arveretten. Den er også nyttig som en innføring i faget for studenter som pensum eller en første innføring.

Til toppen

Flere bøker av John Asland og Peter Lødrup:

Om forfatter

John Asland er professor ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo og fagansvarlig lærer i arverett. Han har skrevet doktoravhandling om uskifte, lærebok i arverett sammen med Peter Lødrup, og han har vært sekretær for Arvelovutvalget. Asland har undervist i familie-, arve- og erstatningsrett gjennom flere år.

Peter Lødrup (1932–2010) var professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han arbeidet i en årrekke med erstatningsrettslige, familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.

Bøker i serien