Overlord (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202263690
Kategori: Romaner
Omtale Overlord

Idet den største armada verden har sett velter inn mot kysten av Normandie 6. juni 1944, forlater en tysk soldat sin post. Han er nødt til, en siste gang, å treffe kvinnen han har et forhold til. Men veien til henne skal vise seg å være full av hindringer.

Mer enn femti år senere dukker en forfatter opp på åstedet for disse hendelsene. Han er kommet for å fortelle ferdig historien om soldaten og kvinnen, men det han selv opplever underveis, gjør ham mer og mer urolig.

Overlord utspiller seg mot en bakgrunn av historiske omveltninger - nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen som fulgte. I en bredt anlagt roman, som også knytter an til kriminal- og grøsserfortellingen, veves motsetninger sammen: kjærligheten og skyggen den kaster, skyld og soning, lys og svart lys, det historiske og det mytiske.

Til toppen

Andre utgaver

Overlord
Bokmål Ebok 2010
Overlord
Bokmål Heftet 2010
Overlord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Om forfatter

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid. Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019) er hans siste romaner.