Overleve (Innbundet)

En beretning fra Kambodsjas mørke år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202319052
Kategori: Biografier
Omtale Overleve

Hør den sterke historien til Sivun Pen som opplesing i Verdt å lese, NRK P2 fredag 5.11.2010 kl. 17.03 Verdt å lese: "Overleve". En beretning fra Kambodsjas mørke år. 1:8.

Historien om Røde Khmers regime er her sett med vanlige folks øyne, fra dem som opplevde revolusjonen på kroppen. Sivun Pen var 23 år, inspektør i finansdepartementet, lykkelig gift og far til en seks uker gammel gutt da Røde Khmer stormet kontoret hans i Phnom Penh i april 1975. Han ble forvist til slavearbeid i et jordbrukskollektiv. Han var døden nær flere ganger, men overlevde tross alle odds.

Etter at Røde Khmer-regimet falt i 1979, ble Sivun og konen gjenforent, men sønnen var var forsvunnet. Familien Pen kom fra en flyktningleir til Norge i 1991. Rett før avreise fikk de beskjed om at deres første sønn likevel var i live i Canada, og i år 2000 traff de hverandre igjen. Hadde dette vært en film ville vi sagt at den var overdrevet og sentimental, men Sivuns historie er utrolig nok sann.

Til toppen

Andre utgaver

Overleve
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Overleve
Uvirkelig: En godt utført bok om å overleve i verst tenkelige situasjoner. [...] Bromark og Pen lykkes i dobbelt forstand: Med å fortelle en spennende og vilt usannsynlig historie om å overleve under verst tenkelige forutsetninger og med å gjøre Kambodsjas mørke år mindre fremmede og mer aktuelle for skandinaviske lesere.CARL JOAKIM GAGNON , Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Marit O. Bromark (f. 1974) er journalist, forfatter og oversetter. Hun har tidligere utgitt Overleve. En beretning fra Kambodsjas mørke år i samarbeid med Sivun Pen og Politikk er å ville i samarbeid med Erik Solheim, og også skrevet en serie quiz-bøker.