Over skyene (Innbundet)

Fjellenes vesen, en utøvers landskap, og hvordan jeg fant min egen vei til toppen av verden

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Res és impossible
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202711702
Kategori: Reisebøker
Omtale Over skyene

Kilian Jornet har presset kroppen sin til det ytterste, og med tilsynelatende enkelhet har han satt rekorder som har overrasket løpere, klatrere og randonneeløpere over hele verden. I 2018 nådde han toppen av Mount Everest to ganger på en uke – uten hjelp av tau eller kunstig oksygen. Men ingenting er resultat av tilfeldigheter: Siden barndommen har han trent kropp og sinn, og han har forberedt seg grundig på både suksess og fiasko.

I denne boken ser tidenes beste terrengløper tilbake på rekord-bestigninger av Mount Everest. Han beveger seg fra toppen av verdens høyeste fjell til dypet av sitt eget sinn, og han forteller om sitt forhold til fjellet – hans motstander, men også hans største kilde til inspirasjon. Og samtidig som Jornet forteller om et liv der han har studert og besteget de høyeste fjelltoppene i verden, drømmer han om det han har funnet i naturen: enkelhet, frihet og åndelig glede.

«Kilian Jornet er den mest dominerende utholdenhetsutøveren i sin generasjon.» NEW YORK TIMES

«Inspirerende og ydmykende» ALEX HONNOLD

Til toppen

Andre utgaver

Over skyene
Bokmål Ebok 2021
Om forfatter

Kílian Jornet Burgada (f. 1987) er randoneeløper, langdistanseløper, terrengsyklist og duatlet (terrengløp og terrengsykkel). Han vant Skyrunner World Series tre ganger fra 2007 til 2009 og Western States Endurance Run i 2011. Jornet har også vunnet de største randonneeløpene, og har hastighetsrekord på flere fjellbestigninger. Han er kåret til årets National Geographic Adventurer, og han har nådd toppen av Everest to ganger i løpet av en uke. Kilian Jornet er født i Spania og bor i Åndalsnes.