Outlander 2 (Heftet)

På fremmed jord

Forfatter:

Elisabeth Sætvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 1072
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dragonfly in Amber
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788202492526
Kategori: Romaner
Omtale Outlander 2

Hva gjør du når ditt livs kjærlighet levde for 200 år siden?

Etter tjue år vender Claire tilbake til Skottland, der hun traff sin store kjærlighet, Jamie. Hun har aldri klart å glemme ham, men han levde for 200 år siden, og ingen vil tro på Claire når hun forteller om sin skjebnesvangre tidsreise.

«Du kan ikke be meg om det! Du, du av alle mennesker, du som vet hva … hva …» Halsen snørte seg sammen av raseri, og Jamie klarte ikke å fortsette.
Han smelte knyttneven i veggen flere ganger mens han gikk. Han kom tilbake og stilte seg foran meg. Så trakk han kniven ut av beltet med en brå bevegelse og holdt den opp foran ansiktet mitt. Med en kraftanstrengelse klarte han å snakke med rolig stemme.
«Du kan velge, Claire. Ham eller meg.»

Til toppen

Om forfatter

Diana Gabaldon (f. 1952) skrev den den første Outlander-boken (Under jegermånen) for over 25 år siden. I dag er det åtte bøker i serien, og da den siste kom, gikk den umiddelbart til topps på den prestisjefulle New York Times-bestselgerlisten. Bøkene er utgitt i 26 land og 23 språk og har solgt over 25 millioner eksemplarer. Forfatteren er utdannet marinbiolog, har doktorgrad i økologi og jobbet som professor før hun ble forfatter på heltid. Hun bor i Arizona med sin mann, og de har tre voksne barn. For tiden skriver hun på sin niende Outlander-bok.
I 2014 kom TV-serien Outlander, basert på bøkene. Det er laget to sesonger og planlagt to til, og de blir i Norge vist på Viaplay og Netflix. TV-serien har blitt nominert til internasjonale priser, hvorav de mest kjente er Emmy og Golden Globe, og den har også vunnet flere, blant annet under People's Choice Awards.