Osirislabyrinten (Heftet)

Forfatter:

Frank Lie (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 704
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Labyrinth of Osiris
Oversatt av: Lie, Frank
ISBN/EAN: 9788202419479
Omtale Osirislabyrinten
INTERNASJONAL BESTSELGER
Sussmans thrillere - oversatt til 33 språk - 2 millioner solgte eksemplarer

"En absolutt førsteklasses thriller"
Daily Mail

"Genuint spennende fra en forteller av verdensklasse."
Financial Times

"Sjansen er liten for å lese et mer spennende arkeologisk eventyr enn Paul Sussmans siste roman: forrykende, brutal, full av solid kunnskap, og totalt umulig å legge fra seg.”
Simon Sebag-Montefiore, historiker og forfatter

“En intelligent, medrivende, strålende komponert thriller (...) En heidundrande perle av en roman.”
Raymond Khoury, forfatter av Den siste tempelridder

"Sussman vet hvordan han skal få leseren til å hoppe i stolen.”
Kirkus Reviews

"En absolutt førsteklasses thriller – fengslende, intelligent og utrolig velskrevet, med en dybde i karaktertegningen de fleste thriller vanligvis ikke prøver seg på engang. Komposisjonen av plottet er fantastisk”
Daily Mail

"Sussman kunne kunsten å få et komplekst plott til å rulle av sted mens spenningen stadig steg (...) dette er underholdningslitteratur fra øverste skuff, og vil garantert bli en enda større bestselger enn hans tre andre romaner.”
Mail on Sunday

"En genuint spennende roman fra en forteller av verdensklasse. Sussman forener de ulike trådene i en kompleks, kunnskapsspekket fortelling med lett hånd (…) En thriller full av glitrende observasjonsevne.”
Financial Times

"Vriene i denne detektivfortellingen spenner over 3000 år, og de troverdige overraskelsene viser at forfatteren er et tap for etterretningstjenesten. Frederick Forsyth har fått en verdig konkurrent i samtiden.”
The Week

“Sussman må ha blitt fortrolig inntil det kjedsommelige med at folk beskrev ham som "det tenkende menneskets Dan Brown". Og javisst finnes det visse overflatelikheter (…) Det finnes imidlertid også en del nøkkelforskjeller. Sussman er en langt bedre forfatter. Han var en elegant stilist som tegnet skarpe karakterportretter og hadde en imponerende forankring i arkeologien (...) Sussman kunne kunsten å få et komplekst plott til å rulle av sted mens spenningen stadig steg.”
Mail on Sunday

“Med sin fjerde og beste roman til dags dato, inntar Sussman en plass på den obligatoriske leselisten til alle som setter plott og karaktertegning høyt (...) Her finnes forsoning, edelhet og vennskap, og et rikt utvalg av alt det som gjør oss til mennesker.”
Bookreporter

“Dette er den fjerde, og tragisk nok også den siste thrilleren fra den bestselgende forfatteren Paul Sussman (...) Som sine tre forgjengere kombinerer denne romanen en moderne detektivfortelling med egyptisk arkeologi (...) I Sussmans hender fungerer kombinasjonen imponerende bra. (...) Sussman komponerer et fantastisk plott, og like fantastisk er selvsikkerheten han oppviser mens han gir fortellingen, med sine nyanserte kontekster og karakter, tid til å utvikle seg.”
Daily Mail

“Et helt spindelvev av tråder og forbindelser i hver eneste vri (...) Med nennsom hånd fletter Sussmann sammen de mange underfortellingene til et stramt komponert billedvev, uten å miste karakterenes menneskelighet og plagede liv av syne.”
Publishers Weekly

"Minner oss om at krim er en gren der britene danker ut amerikanerne når medaljene skal deles ut.”
Daily Telegraph

“Stramt og underholdende arkeologisk mordmysterium møter spionthrilleren i denne romanen av sjangermesteren Sussman (…) Et blodig brutalt blikk på verden gjennom øynene til mumier og kjeltringer, og rikelig med moro.”
Kirkus Reviews

"Skrivekunst med overbevisende bakgrunnsstoff (...) Det er de tredimensjonale karakterene som får hele pakken til å fungere så godt; så synd at det ikke vil komme en ny roman fra hans hånd.”
Guardian

"En kunnskapsspekket fortelling som kombinerer en arkeologisk gåte med samtidens Midtøsten-konflikter."
Financial Times

"Som trent arkeolog kjenner han sakene sine.”
Kirkus Reviews

"Romanens mer enn fem hundre sider krysser grensene mellom Egypt, Israel og USA, spenner over generasjoner og gir liv til en rollebesetning av troverdige karakterer. Men det er hovedpersonene – en egyptisk politimann og hans israelske motpart – som virkelig drar leseren inn i en fortelling som kretser rundt temaer som cyberforbrytelser, sextrafikk og sekterisk hat.”
Irish Examiner

Til toppen

Andre utgaver

Osirislabyrinten
Bokmål Innbundet 2013
Osiris-labyrinten
Bokmål Ebok 2013
Osirislabyrinten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Om forfatter

Paul Sussman (1966 - 2012) hadde to store lidenskaper: Skriving og arkeologi. Han fikk utløp for den første gjennom å jobbe som frilansjournalist og forfatter av spenningsromaner, og den andre ved å tilbringe noen måneder hvert år i Egypt hvor han deltok i utgravningsarbeid i Kongenes dal.

På norsk er han utgitt med Kambyses tapte hær (2002), Tempelets hemmelighet (2005), Den tapte oasen (1966 - 2012) og Osirislabyrinten (2013).