Ormeegget (Innbundet)

Serie: Edvard Frost ekspedisjoner 2

Forfatter:

"Dette egget ble funnet av en smugler i en undersjøisk grotte og solgt til kapteinen,"... begynte fru Munthe. Gå ikke glipp av Ormeegget, oppfølgeren til Trollskallen som ble nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen i 2014.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202455675
Kategori: Romaner for barn
Alder: 10 - 14
Omtale Ormeegget

Gå ikke glipp av Ormeegget, den etterlengtede oppfølgeren til kritikerroste Trollskallen.

Edvard Frost (15) kjeder seg som hjelpegutt på Samlerens herregård. Så en dag dukker en søkkvåt kaptein opp med et håndtegnet kart, og Samleren kaller inn sitt beste mannskap til en ny ekspedisjon. Men jakten på Midgardsormens egg blir farligere, og fører Edvard dypere, enn han hadde forestilt seg.

Alexander Løkens kritikerroste debutbok, Trollskallen, ble nominert til både ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. Ormeegget er oppfølgeren, som med finurlig humor og høyt tempo tar Edvard og leseren langt til havs og enda dypere inn i den nordiske mytologien. Og så er det bare å glede seg til trilogiens spennende avslutningen!

Til toppen

Andre utgaver

Ormeegget
Bokmål Ebok 2015
Ormeegget
Bokmål Heftet 2016
Ormeegget
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Ormeegget

Vinneroppskrift

"«Ormeegget» er en aldeles herlig jakt etter det ukjente, ned i det skjulte og forbudte, og alltid på søken etter det mest skremmende som tenkes kan. Jo visst er det ei barnebok – ti år er foreslått som startfase. Men er ikke dette like herlig fantasy også for voksne? For Alexander Løken har virkelig knekket koden, og kan gjerne fortsette med denne serien i mange runder til. For dette er en så frisk og opplagt fantasyserie at den bare skaper lyst etter mer, ikke bare for unge lesere, men også inkludert de evigunge voksne som ikke får nok av mørke dyp og ugjennomtrengelige hemmeligheter. Dette er bare helt topp."Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Fengende ormejakt

"Løken har gitt Edvard mer styrke og selvstendighet enn mange andre forfattere ville valgt å gi sin 15 år gamle hovedkarakter. [...] karakterene befinner seg i gråsonen uten å være verken bare snille eller bare slemme. Historien i seg selv er også spennende og uforutsigbar, med en logisk sammenheng som leseren kjøper lett. [...] fengende og velskrevet fantasybok for ungdom."Kjersti F. Ruud-Salomonsen, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter
Alexander Løken (f. 1982) debuterte i 2014 med Trollskallen, første bok i den spennende trilogien om Edvard Frosts ekspedisjoner, som også vant Bokslukerprisen i 2015. I tillegg ble boken nominert til ARKs barnebokpris. Ormeegget (2015) og Ulvehammeren (2016) er de to andre bøkene i trilogien.

I 2017 kom ungdomsromanen De døde ser deg, og i 2018 Heksenatten, hans mest grøssende roman hittil.

I Victoria Vargmo og jerntrollet (2019) er vi tilbake i Edvard Frosts univers. Året er 1939, og hans barnebarn Victoria er på vei til Oslo for å møte sin sagnomsuste bestefar.
Bøker i serien