Orkansesongen og stillheten av Anne-Cathrine Riebnitzsky (Ebok)
Ebok

Orkansesongen og stillheten (Ebok)

roman

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Orkansæsonen og stilheden
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788281694200
Kategori: Romaner
Omtale Orkansesongen og stillheten
"Orkansesongen og stillheten" er en oppslukende og tankevekkende roman som tar for seg livets store temaer som tro, kjærlighet, sorg, drap og tilgivelse. Monica er en uvanlig prest. Beate, hennes gode venninne, er forsvarsadvokat. Monica er lykkelig gift og snakker med Gud. Beate var lykkelig gift, men har mistet sin mann i en trafikkulykke som hun føler seg delvis ansvarlig for. I løpet av et år krysser de to venninnene forskjellige menneskers liv: En guatemalansk tenåringsjente som er oppvokst på barnehjem, en mafialeder, en ung hasjdealer, en forelsket politimann og en godhjertet jeger med fingeren klar på avtrekkeren. «Labyrintisk og levende, lett og lekende. En feelgoodroman med mening. En sært stille litterær syklon.» . Berlingske Tidende «En roman man aldri trodde noen ville skrive igjen, med alle de kvaliteter som kjennetegner den klassiske, store romantradisjonen.» . Weekendavisen Romanen har fått fantastiske kritikker og omtales i Danmark som den «stille litterære syklonen» med 20 000 solgte eksemplarer på bare tre måneder. Anne-Cathrine Riebnitzsky har vunnet flere høythengende litterære priser for sine romaner, blant annet den danske bokhandlerprisen.

Til toppen

Om forfatter

Anne-Cathrine Riebnitzsky (født 1974 i Svendborg) er en dansk forfatter. Hun studerte på Forfatterskolen og gikk deretter inn i det danske forsvaret, hvor hun utdannet seg til språkoffiser i russisk. Hun arbeidet blant annet ved ambassaden i Russland før hun i 2007 ble sendt til Afghanistan, først som soldat og siden som rådgiver for det danske Utenriksdepartementet. Riebnitzsky har høstet anerkjennelse for sitt banebrytende arbeid med undertrykte kvinner i den krigsherjede Helmand-provinsen, og mottok i 2010 Anders Lassens legat av Kronprins Frederik for "sitt eksemplariske arbeid til stor nytte for utviklingen av demokratiet i Helmand-provinsen." Opplevelsene hennes derfra har lagt grunnlaget for flere av hennes bøker.

Riebnitzskys første bok var biografien Kvindernes krig (2010) om hennes arbeid med afghanske kvinner. Boken ble nominert til Weekendavisens Litteraturpris 2010. I 2012 kom hennes debut som romanforfatter, Den stjålne vej, som hun mottok BogForums Debutantpris for samme år. Boken blev nominert til Weekendavisens Litteraturpris og til DR Romanprisen. Anne-Cathrine Riebnitzsky har vunnet flere høythengende litterære priser for sine romaner, blant annet den danske bokhandlerprisen for Forbandede yngel. Sistnevnte er sterkt basert på hennes egen tøffe oppvekst i en dysfunksjonell familie preget av psykisk sykdom.