Ordet for hva jeg er nå finnes ikke (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202383503
Kategori: Romaner
Omtale Ordet for hva jeg er nå finnes ikke

... jeg vil ikke fortsette, jeg vil ikke bevege meg lenger og lenger bort fra det som var, fra deg, jeg hater hver ny dag som kommer og er og forsvinner, hver dag som banker seg inn som en kile, skiller oss mer og mer, hver dag som føyer seg til mellomrommet fra der du var og til der jeg er nå.
Formbevisst debutroman om tap, sorg og hukommelse.

Til toppen

Anmeldelser Ordet for hva jeg er nå finnes ikke

Språksikker debut som lodder dypt i sorgens sinnelag

"Molven skriver godt og innsiktsfullt om den altomfattende utmattelsen som følger i kjølvannet av tragedien, om følelsen av å skulle bevege seg videre i en nedbrutt kropp."

Rune F. Hjemås, Adresseavisen

Poetisk om sorg og savn.

"(...) den intense smerten og sorgen som hovedpersonen påstår hun ikke makter å fange verbalt, den speiler seg like fullt i det språklige uttrykket,i en panisk pulserende syntaks, i poetisk pregnante formuleringer, i sanseglimt som åpner for varme og savn og lengsel, i hallusinatoriske drømmer og fantasier som ikke gir henne fred. Det er oftest stillferdig, stilsikkert, sensuelt gjort."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

En suggererende språkopplevelse

"... denne vesle boka er formfullendt."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet

"Romandebutant med overtydande språkføring. (...) Og nett den språklege handteringa imponerer i denne debutromanen. Det kunne lett ha fått ein hol klang med dei langsame framog tilbakeskodande setningane. Men språket har, trass i at det iblant kan verke utmattande, ein presisjon, klarleik og eit eksistensielt alvor som gjer romanen fascinerande. Fordi eg sporar ein vilje til noko anna enn å skrive den vanlege romankonsumprosaen, skal det bli spennande å følgje forfattaren Rannveig Leite Molven.

Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Rannveig Leite Molven er født i 1974 i Bergen. Hun har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og har en mastergrad i litteraturvitenskap. Hun debuterte i 2012 med romanen Ordet for hva jeg er nå finnes ikke. I 2015 kom romanen Der skyene begynner, i 2018 Alt som venter, i 2020 Duelyktene, og i 2021 De vakre dagene.