Ordbruksoppgjør (Heftet)

27 redaktører og mediefolk portrettert av Niels Chr. Geelmuyden

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458621
Kategori: Journalistikk og mediefag , Samfunn og debatt og Fagbøker
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Ordbruksoppgjør

Denne høsten er det 25 år siden Niels Chr. Geelmuyden publiserte sitt første portrettintervju i Kapital. I mellomtiden har han fått ord på seg for å være en av Norges fremste portrettører gjennom tidene. Mange av hans beste portretter har vært av redaktører og mediefolk.

I denne samlingen finner du 27 rammende, presise og morsomme portretter av svært sentrale medieaktører gjennom de senere tiår, fra møtet med Arve Solstad i 1990, til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i mai 2014. På den måten gir boka også tankevekkende perspektiver på endringer i mediene gjennom et kvart århundre. Her er det duket for ordbruksoppgjør i mange betydninger. God fornøyelse!

Til toppen

Flere bøker av Niels Christian Geelmuyden:

Anmeldelser av Ordbruksoppgjør

En orgie i gullspråk

«Gullpennen Niels Christian Geelmuyden har skrevet en samling morsomme, presise, rammende og infame portretter av fremtredende norske redaktører. Alt sammen uhyre velskrevet. [...] Løp og les!»Trond Vernegg, Ordet 4/2014

Til toppen

Om forfatter

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen.