Oppgjørets time (Heftet)

Serie: I krig og kjærlighet 30

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie: I krig og kjærlighet
Serienummer: 30
ISBN/EAN: 9788202342814
Kategori: Serieromaner
Omtale Oppgjørets time

Hjørdis og barna forlater slottet uten å ane hvilke fryktelige forhold som råder i Berlin.
I Sverige lever Kristin og de andre et avsondret liv, men en dag får det høre at Hitler er død. Midt i gleden fylles Kristin av frykt. Hva vil skje når de kommer hjem til Trysil?
I Auschwitz ligger det døde fanger ligger overalt. Det er bare Ivar og noen få andre overlevende igjen. Da kommer det kjørende en hvit buss med et rødt kors på …

Den lille bussen hadde Røde Kors-merket på sidene, og et svensk flagg! Ivar snappet etter pusten. Døren ble åpnet, og en ung sykesøster steg ut. Hun så seg rundt. Blikket hennes stanset ved piggtrådgjerdet. Så bøyde hun seg inn i bilen og sa noe til sjåføren.

Til toppen

Andre utgaver

Oppgjørets time
Bokmål Ebok 2013
Oppgjørets time
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Oppgjørets time
Bokmål Ebok 2017
Postraneren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Om forfatter

Else Berit Kristiansen (f.1960) er født og oppvokst på Hamar, men bor nå på Østlandet. Hun har bred yrkeserfaring, bl.a. som manusforfatter for teateret, med monologene Emma og Zombie. Else Berit Kristiansens mormor har en spesiell krigshistorie. Det var det som inspirerte forfatteren til å skrive ”I krig og kjærlighet …” Selv mener hun at krigstraumet aldri kan bli helt leget før det er gjennomarbeidet litterært. Gjennom å ta opp alle elementer som har med tysk okkupasjon i Norge å gjøre, håper hun å bidra til en dypere forståelse, samtidig som hun gir leserne en god historie.

Bøker i serien