Operasjon Helena (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202365615
Kategori: Krim
Omtale Operasjon Helena
Da en tyster blir drept av torpedoer, går en prestigefylt heroinoperasjon for SO, Oslopolitiets avdeling for Spesielle Operasjoner, i vasken. Den nyansatte politispaneren Axel Th. Munthe og partneren Tobben står på bar bakke. Like etter blir femten år gamle Caroline Fredrikke Walters, datteren til en nyrik investor, brutalt kidnappet og voldtatt. I stedet for å nøste opp tråden i heroinsaken, settes alle ressurser inn på å finne jenta før det er for sent. Saken fører Axel inn i de mørkeste sidene av det norske samfunnet, hvor internasjonal kriminalitet brer ut sine tentakler. Det blir en hard læretid i menneskelig råttenskap, men lyspunktet er Noor, en kvinne Axel føler kan være den rette for ham.

Til toppen

Andre utgaver

Operasjon Helena
Bokmål Ebok 2012
Operasjon Helena
Bokmål Heftet 2013
Operasjon Helena
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Johnny Brenna og Sigbjørn Mostue:

Anmeldelser Operasjon Helena

Fart og Spaning

"Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna imponerer med solid plot og stor detaljrikdom i sin første krim.(...)Tett og realistisk om spaning i Oslos underverden."Torbjørn Ekelund, Dagbladet
"Operasjon Helena er fantastisk. Så velskrevet og spennende at jeg nesten ikke får puste!!"Liv Gade, Bokinspirator
"Narkotika, organisert kriminalitet, lemlestelse, honningfeller og et iskaldt virkelighetsbilde av oslopolitiets hverdager danner utgangspunkt for en action-drevet og ganske kynisk fortelling."May Grethe Lerum, VG
"En vellykket debut!"Kjell Moe, Kulturspeilet
"Sigbjørn Mostue og Jonny Brenna har slått seg sammen og skrevet en forrykende thriller fra hovedstadens kriminelle miljø."
 
Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

Nytt radarpar i norsk krim

"Hva skjer når en ungdomsforfatter og en spaner slår seg sammen? Svar: en forrykende triller av internasjonalt format. Her er action og spenning fra første til siste side! (...) En nådeløs og spennende bok fra Oslos underverden! (...) Avslutningen er forrykende, overraskende og meget spennende… Jeg jubler, og håper og tror vi har fått nye stjerner i norsk krim!"Liv Gade, Sandefjords Blad
"Handlingen i «Operasjon Helena» og politiarbeidet som utføres er av det mest realistiske slaget i norsk krimlitteratur på lenge. Så føles det kjærkomment med en hovedperson som ikke sliter med rusproblemer og som liker å spille på lag med sine kolleger i politiet."Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

Til toppen

Om forfatter
Johnny Brenna (f.1964) har til sammen 20 års erfaring fra politiet. Siden 2006 har han drevet sitt eget konsulentfirma innen personlig sikkerhet. Han er sertifisert instruktør innen ulike selvforsvarssystemer og prosjektleder for «Et tryggere Oslo».

Han har skrevet krimromanene Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013), Operasjon Hydra (2014) og Operasjon Hades (2017) sammen med Sigbjørn Mostue. Han har også skrevet Håndbok i selvforsvar (2012) og 60-meteren (med Sindre Leganger, 2015).

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.