Operasjon Føniks (Innbundet)

Serie: Axel Th. Munthe og Tobben 2

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 318
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202409616
Kategori: Krim
Omtale Operasjon Føniks

Axel Th. Munthe og makkeren Tobben, spanere ved oslopolitiets Avdeling for spesielle operasjoner, har grå hverdager i tjenesten. Dette endrer seg raskt når de gamle kjenningene Tom Osperud og Kenneth Johansen, begge dømt for grovt ran, finner sammen igjen etter løslatelsen. Sammen med den mystiske Sjanten planlegger de et kupp som vil gjøre dem til millionærer for resten av livet, og som vil bli husket som et av de mest spektakulære i norsk kriminalhistorie. Ingenting skal stå i veien for ranet - heller ikke et drap.

Axel og Tobben befinner seg snart i et heseblesende kappløp med tiden, men Axels fortid som spesialsoldat kan vise seg å være deres største hinder for å få stanset ranerne.

Operasjon Føniks er en actionfylt og realistisk roman som fengsler fra første side!

Til toppen

Andre utgaver

Operasjon Føniks
Bokmål Ebok 2013
Operasjon Føniks
Bokmål Heftet 2014
Operasjon Føniks
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Johnny Brenna og Sigbjørn Mostue:

Anmeldelser Operasjon Føniks

Hardkokt og gjennomført mannekrim

"Forfatterduoen skaper uansett en lettlest, engasjerende og spennende fortelling ved å gi innblikk i både forbryternes og etterforskernes tankeverden."

 
May Grethe Lerum, VG

"For det er driv i romanen. Driv i massevis. (...) Og den leses i en fei."

 
Rune Fjellvang, Romerikes blad

(...)interessante innblikk i en, jeg hadde nær sagt, utrydningstruet mannsverden, på begge sider av loven."

På Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Johnny Brenna (f.1964) har til sammen 20 års erfaring fra politiet. Siden 2006 har han drevet sitt eget konsulentfirma innen personlig sikkerhet. Han er sertifisert instruktør innen ulike selvforsvarssystemer og prosjektleder for «Et tryggere Oslo».

Han har skrevet krimromanene Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013), Operasjon Hydra (2014) og Operasjon Hades (2017) sammen med Sigbjørn Mostue. Han har også skrevet Håndbok i selvforsvar (2012) og 60-meteren (med Sindre Leganger, 2015).

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.

Bøker i serien