Om vi heftes underveis (Innbundet)

Krigsseilerne og deres familier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202428549
Omtale Om vi heftes underveis

I 1939 ble tusenvis av norske sjøfolk del av en krig de ikke var trent for. Krigen på havet var nådeløs; mange opplevde dramatiske torpederinger og hver tiende mann døde. Da freden endelig kom til Norge, tok det lang tid før flere av sjømennene kunne vende hjem. Et stort antall av dem var da traumatiserte og invalidiserte. Det fantes ikke noe hjelpeapparat som fulgte dem opp og deres innsats for fedrelandet ble ikke anerkjent.

Kristine Storli Henningsen har intervjuet gjenlevende krigsseilere og deres pårørende. Hvordan opplevde de årene til sjøs? Hvordan var det for familien å være alene i mange år, for så å få tilbake en far og ektemann fra krigen? I boken møter vi blant andre Aksel Remøe som overlevde torpedering under en vinterstorm i Atlanteren. Else Heimstad har hele sitt liv kjempet krigsseilernes sak og er fremdeles bestyrer av Konvoibyen. Og Jenny Kristiansen ventet i mange år på en far som aldri kom hjem.

Om vi heftes underveis er en sterk fortelling om mennesker som ofret seg for sitt land.

Til toppen

Andre utgaver

Om vi heftes underveis
Bokmål Ebok 2014
Krigsseilerne og deres familier
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser av Om vi heftes underveis
"en bok til å bli klok av, og en varmende hyllest."
 
Guttorm Eskild Nilsen, Tvedestrandsposten

Krigsseilerne sett med unge øyne

"Boken "Om vi heftes underveis. Krigsseilerne og deres familier" er et bevis på at barnebarn-generasjonen vet hvilken enorm innsats krigsseilerne gjorde, ønsker å hedre dem og holde deres historie levende."Guttorm Eskild Nilsen, Aust Agder Blad

Om krigsseilernes skjebner

"Jeg anbefaler boka varmt!"Rose-Marie Christiansen , Rose-Maries litteratur- og filmblogg

Til toppen