Om mat og ernæring (Heftet)

En introduksjon til hva man bør spise

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276348484
Kategori: Helse og sosialfag og Utdanningsvitenskap
Fag: Helsefag, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale: Om mat og ernæring
Om mat og ernæring er lærebok som gir en innføring i faget ernæring, sammenhengen mellom mat og helse og matens betydning for miljøet. Den tar utgangspunkt i det enkle og er tilrettelagt slik at inngående forkunnskaper i naturfag ikke skal være nødvendig.

Boken er basert på nyere forskning og de nye norske kostrådene fra Statens ernæringsråd blir beskrevet. Boken argumenterer for matens miljøpåvirkning - hvordan maten vi spiser påvirker miljøet og hvordan en kan spise mest mulig bærekraftig

Om mat og ernæring er først og fremst skrevet for lærerstudenter og førskolelærerstudenter som tar fordypning eller videreutdanning i Mat og helse, samt studenter i folkehelsearbeid. Boken vil også være aktuell for andre studentgrupper som trenger en innføring i faget ernæring.

Til toppen

Flere bøker av Elling Bere og Nina C. Øverby:

Om forfatter
Elling Bere er professor i folkehelsevitenskap ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder. Nina C. Øverby er Førsteamanuensis ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder.