Om den norske tenkemåten (Heftet)

Artikler og innlegg om kultur- og samfunnsspørsmål 1954–1974

Serie: GJ 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202621254
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Om den norske tenkemåten

Kåret til etterkrigstidens viktigste sakprosabok!

Helt siden utgivelsen i 1975 har denne boka hatt en enestående posisjon blant norske forfattere og intellektuelle. Det er en etterspurt bok; en stadig aktuell klassiker. Referert til og sitert fra gjennom tre generasjoner, har den vært skjellsettende for de som har lest den i et forsøk på å forstå den norske tenkemåten.

Artiklene i Om den norske tenkemåten er skrevet over et spenn på 20 år. Til sammen viser de Georg Johannesens retoriske talent, men også hans evne og vilje til å analysere datidens litterære, kulturelle og politiske problemstillinger.

Til toppen

Flere bøker av Georg Johannesen:

Om forfatter
Georg Johannesen ble født i Bergen i 1931 og døde julaften 2005. Georg Johannesen representerer et av etterkrigstidens mest markante og originale forfatterskap. Han debuterte i 1957 med romanen Høst i mars. Han har senere gitt ut en rekke bøker i forskjellige sjangre: romaner, dikt, gjendiktninger, essays, artikler og lærebøker. Georg Johannesen arbeidet i mange år ved Universitetet i Bergen hvor han ble utnevnt som den første norske professor i retorikk. I 1995 var han Årets Festspilldikter under Festspillene i Bergen, og høsten 1999 ble han innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris for Ars vivendi.
Bøker i serien