Olsen og tolv til (Innbundet)

Fortellinger om levd liv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202421618
Kategori: Biografier
Omtale Olsen og tolv til
Dette er en samling portretter fra vår nære fortid. «Olsen fra Norge» var forfatterens lugarkamerat da han var dekksgutt på hurtigruta. Vi møter Birgitte som fødte alle sine ni barn uten jordmorhjelp, Martines som rodde fiske til han var 77 år, spillemannen på prærien og Johannes uteseiler. Med denne boken skildrer forfatteren et Norge som ikke lenger finnes, men deres skjebner er en arv vi tar med oss videre.

Til toppen

Andre utgaver

Olsen og tolv til
Bokmål Ebok 2013
Levd liv
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Olsen og tolv til
"Varme fortellinger om levde liv og ekte mennesker. [...] Det udiskutabelt store i fortellingene er forfatterens tilstedeværelse, atmosfæren mellom forfatter og samtaleobjekt, der må ha vært tillit og nærhet i samtalene, en nærhet også vi lesere får del i, usentimentalt, men deltakende."
 
Harald Nilsen, Byavisa
"Varme, tankevekkende og rike portretter. [...] I sum er Olsen og tolv til blitt en svært lesverdig bok om individer vi faktisk føler at vi har blitt kjent med, samtidig som de blir representanter for et verdifundament som ikke lenger er synlig i Norge."
 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
"Espolin Johnsons nyeste bok er deilig fri for kjendiser. På rundt 170 sider leverer han oss 13 komprimerte biografier – portretter av mennesker som har levd ærlige liv. [...] Espolin Johnson forteller tett, nært og respektfullt.Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Pål Espolin Johnson er født i 1940 i Oslo og vokste opp på Romerike og i Tønsberg. Han begynte som dekksgutt og var senere reiseleder på hurtigruteskipet ”Håkon Jarl”. Han har vært lensmannsbetjent i Vest-Finnmark og college-lærer i Midt-Vesten.

Johnson har flere bøker om Nord-Norge og hurtigruta på samvittigheten. Hans bok om hurtigruta er blitt en klassiker, og sammen med lysbildekåseriene har den gjort ham til en av hurtigrutas fremste ambassadører.