Oldemor, du er med barn (Heftet)

Serie: 20 under 30 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202313715
Kategori: Lyrikk
Omtale Oldemor, du er med barn

Med Oldemor, du er med barn avsluttes slekts-trilogien, som òg består av I slekt (2005) og Nytt kull på voksenopplæringa (2007).

Wintervold undersøker i disse bøkene hva det vil si å ha et opphav, både i geografisk og biologisk forstand. Med språklig lekenhet rører han i livets ursuppe, enten det er kjønn, språk eller lokale betingelser som undersøkes som grunnlag for hvem vi er.

Til toppen

Flere bøker av Morten Wintervold:

Anmeldelser Oldemor, du er med barn
"Morten Wintervold begeistrer med et manifest for poeten som urokråke, spilloppmaker og karnevalsfigur.(...)Selv om Wintervolds pludring er aldri så fornøyelig, er de to høydepunktene blant Oldemor s fire avdelinger preget av stringens og kompleksitet, særlig på motiv- og innholdsplanet."Karin Nygård, Morgenbladet
"Kjempebok!"Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

Rått fra fandenivolsk poet

"Stor takhøyde for vulgariteter og tabulagte emner anbefales leserne av denne samlingen, og det skader heller ikke å ha vært ute en vinternatt."Ingvild Jacobsen, Universitas

Til toppen

Om forfatter

Morten Wintervold (f.1981) debuterte med diktsamlinga Utfall på Orkana forlag i 2002. Han har siden gitt ut tre kritikerroste samlinger på Cappelen Damm. Wintervold er universitetslektor ved Forfatterstudiet, Universitetet i Tromsø.

Bøker i serien