Og hver morgen våkner jeg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202494056
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Og hver morgen våkner jeg

«Vi har allerede valgt hverandre. Jeg kjenner det når jeg holder hånden hans, denne selvfølgeligheten imellom oss, huden hans mot min, det er det mellomrommet som er vårt, det er der vi finnes.»

På forsommeren 2013 treffer Marita Vidar. De får 231 dager sammen før han brått og uventet dør i armene hennes. Han finnes ikke lenger.

Og hver morgen våkner jeg er en historie om sorg, men aller mest om håp, tilknytning og kjærlighet. Den forteller om hvor umulig det er å forstå at den man elsker er borte, men at man allikevel må. Det er en bok om å gå videre etter at det mest utenkelige har skjedd, når hele verden er annerledes og likevel som før.

«Hans død blir et premiss som lyser opp fra baksiden av øynene mine, skinner ut på alt jeg ser. Er det slik jeg skal møte alt for resten av min tid? Er det dette som er sorg, hans død eksisterende i min levende kropp?»

Til toppen

Andre utgaver

Og hver morgen våkner jeg
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Og hver morgen våkner jeg

"Eksistensielt. Reflektert. Vakkert. (...) Gjennom sin evne til å sette ord på det som det er vanskelig å finne ord for, når hun fram til leseren med noe eksistensielt som går ut over hennes egen historie. Realistisk, konstaterende og poetisk på samme tid."

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

"Marita Hansens debutbok om håp, død og sorgarbeid, Og hver morgen våkner jeg, er nær og personlig litteratur på sitt beste, en stillferdig kjærlighetsmemoar med robust struktur som vekker både innlevelse og ettertanke."

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

"Boken er selvbiografisk og klassifiseres som dokumentar, men dens litterære kvaliteter gjør at den også kan leses som en roman om kjærlighet, tilhørighet og tap. Kapitlene er korte, men det er nesten nødvendig. De rommer mye dybde og refleksjon som det er fint å bruke tid på å ta innover seg. Hansens skrivemåte nærmer seg lyrikken. Hun skriver melodiøst, vakkert og undrende, og har et blikk for fine detaljer i språket. Her er det ord og setninger som gjør at man gjerne tar en pause fra lesingen og reflekterer over det man nettopp har lest. Ord som skaper inntrykk og gjenklang – som gjør at man tenker: «ja, det er akkurat slik det er». (...) For Og hver morgen våkner jeg har mye håp og varme i seg som balanserer opp bokens tøffe innhold. Her er blant annet fine skildringer av menneskelige relasjoner, samhold og vennskap, noe som gjør boken god å lese midt i alt det vonde. Hansens ord treffer hardt og det er vanskelig og ikke la seg berøre av dem. Dessuten har hun et viktig budskap; grip dagen i dag. Ta vare på dine kjære. Du vet ikke om de vil være der i morgen, og det er i de små, hverdagslige øyeblikkene at de store minnene for ettertiden skapes."

Elin Brend Bjørhei, Bokelskerinnen.com

Til toppen

Om forfatter

Marita Hansen (f. 1979) bor i Oslo. "Og hver morgen våkner jeg" er hennes første bok.