Offergaven (Heftet)

Forfatter:

Kaja Rindal Bakkejord (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ofrenda a la tormenta
Oversatt av: Bakkejord, Kaja Rindal
ISBN/EAN: 9788202545178
Kategori: Krim
Omtale Offergaven

Et tragisk dødsfall i Elizondo-dalen virker mistenkelig: Det døde pikebarnet har et rødt merke i pannen, som om noe er blitt presset mot ansiktet hennes. Oldemoren til den lille jenta påstår at ulykken er Ingumas verk; demonen som hindrer de sovende i å røre seg og drikker åndedretten deres så de dør mens de sover.

De rettsmedisinske analysene får sjefen for kriminalpolitiet, Amaia Salazar, til å se nærmere på andre spedbarnsdødsfall. Etterforskning avdekker et mønster som de aldri før har sett maken til. Og et voldsomt uvær truer med å begrave den grufulle sannheten en gang for alle.

Den magiske sirkelen sluttes. Offergaven er tredje og siste bok i Baztan-trilogien.Til toppen

Andre utgaver

Offergaven
Bokmål Innbundet 2016
Offergaven
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser av Offergaven

Et unikt krimprosjekt

"(...)det er noe helt unikt og grunnleggende fascinerende med det universet Redondo har bygget opp. Disse tre bøkene ligner ikke mye på noe annet du har lest. Det nærmeste må kanskje være krimmysteriene til franske Fred Vargas. (Og den sammenligningen er virkelig ment som en anbefaling. ) Baztan-trilogien byr på små, oversiktlige forhold, men desto større persongalleri. Vi smaker og lukter stemningen i disse landsbyene, og vi tar, som innbyggerne selv, ondskapens eksistens og den rituelle tilbedelsen av den, som et av livsvilkårene i området."Ole-Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Spanske Dolores Redondo (f.1969) forener det beste fra områdene Baskerland og Navarra. Hun står bak suksessdebuten Den usynlige vokteren og oppfølgeren Knoklenes arv som begge toppet bestselgerlistene i Spania. Bøkene er oversatt til 32 språk. Våren 2016 er inspektør Amaia Salazar tilbake i den siste boka i Baztan-trilogien Offergaven. Redondo bor for tiden i Ribera Navarra.