Nulltimen av Lotta Lundberg (Nedlastbar lydbok)

Nulltimen (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Cecilie Winger (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Steen, Liv
Spilletid: 11:44
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Timme noll
Oversatt av: Winger, Cecilie
ISBN/EAN: 9788202509408
Kategori: Romaner
Omtale Nulltimen

1945: Krigen er slutt, og i Berlins ruiner forsøker forfatteren Hedwig å stable på bena en tilværelse der det er mulig å skrive igjen. Men samvittigheten gnager: Gjorde hun egentlig alt som sto i hennes makt for å hindre at datteren ble sendt til Theresienstadt? Lever hun? 1983: Tenåringen Isa klipper i stykker dukken sin og havner hos psykolog. En dag bestemmer hun seg for å lage Det Store Terapispillet. Hvis man lander på feil rute, må man gå i Kaos, men det finnes måter å reparere verden på. 2004: Ingrid har førtidspensjonert seg og flyttet til en skjærgårdsøy med sin Parkinson-syke ektemann, presten Karl Erik. Men er det sykdommen som gjør at Ingrid føler seg stadig mindre til stede i Karl Eriks liv? Eller er han i ferd med å finne en annen? I Nulltimen tegner Lotta Lundberg tre sterke, sammenvevde portretter av kvinner som må starte på nytt. Det er en rystende roman om livet og kunsten, kjærlighet og arbeid, om å være mor og å være barn. Og ikke minst om hvor vanskelig det er å vite om man skal bli stående ved dem man har elsket, eller om man skal bevege seg videre. Boken er basert på den sanne livshistorien til journalisten Cordelia Edvardson, som på grunn av sin jødiske far ble sendt til Auschwitz som 13-åring.

Til toppen

Andre utgaver

Nulltimen
Bokmål Innbundet 2015
Nulltimen
Bokmål Ebok 2015
Om forfatter

Lotta Lundberg (f. 1961) debuterte i 1998 med Låta sig hända. Hun fikk et gjennombrudd med Nullpunktet, som hun i 2015 mottok Sveriges Radios Romanpris for. Lundberg tok utgangspunkt i biografien til den legendariske jødisk-svenske utenriksjournalisten Cordelia Edvardsson da hun skrev Nullpunktet. Forfatteren har bakgrunn som journalist og kommentator i Svenska Dagbladet.
De viktigste temaene i Lundbergs forfatterskap er spørsmål om identitet og verdighet, normalitet og tabu. Hun velger å skrive om etiske konflikter uten enkle løsninger.