Norske konger og dronninger (Innbundet)

Forfatter:

Geir Moen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 217
Illustratør: Moen, Geir
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202389772
Kategori: Fakta for barn
Alder: 8 - 14
Omtale Norske konger og dronninger
Her får du fortellingene om alle norske konger og dronninger gjennom tidene – fra Harald Hårfagre samlet landet i 872 til vår egen kong Harald – og hans dronning Sonja. For første gang presenteres alle norske konger og dronninger noensinne, skrevet i Jon Ewos karakteristiske lette, underholdende stil.

Og her er det mye spennende å lese om:
Hvilken konge begynte som sjørøver etter at han hadde fått «sparken» som konge? Hvem var den første kongen som gikk på skolen? Og hvem var den eneste dronningen som styrte landet uten en konge ved sin side? Hvem var vår yngste konge noensinne? Hvem ga oss de første ordentlige lovene våre? Hvem var den første kongen og dronningen som giftet seg av kjærlighet? Og hvilken konge hadde egen dyrehage med aper og en løve? Hvem bestemte at alle for første gang skulle begynne å gå på skolen? Hvilken konge sitter på en hest foran slottet? Hvem er den eneste kongen som har hoppet i Holmenkollen?

Og visste du at vi har mye å takke en dronning for at det ikke ble krig mellom Norge og Sverige i 1905?

Til toppen

Flere bøker av Jon Ewo:

Anmeldelser av Norske konger og dronninger

Godt grep om kongerekkja

"Satsinga på sakprosa for barn og unge ber frukter. (...) Ewo er ikkje historikar, han går inn i rekkja av forteljarar - og det går veldig bra. (...) Eg likar det store formatet, den lesarvenlege typografien og rytmen det skaper når alle kapitla er like lange. Ingen konge får meir enn knappe to sider leseverdig tekst. Eit viktig bidrag til rytmen i boka er også dei flotte illustrasjonane til Geir Moen. Han portretterer heile gjengen, i representative posisjonar og situasjonar - som rå, melankolske, maskuline eller verdige. Med hundreåra blir kongane meir straumlinjeforma. Haakon og Maud er elegante, Olav hoppar på ski og Harald og Sonja har fått eit moderne portrett dei bør vera svært nøgde med."Ingeborg Mjør, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter
Jon Ewo er født i Oslo i 1957. Han har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Han har skrevet en serie barne- og ungdomsromaner og sakprosatitler. Jon Ewo har vunnet en rekke priser. Bla. Brageprisen og Riksmålsprisen.