Norske bilfavoritter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418663
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Norske bilfavoritter
I 1960 friga fotgjengeren Einar Gerhardsen motvillig bilsalget. Siden har nordmenn hatt særegne bilpreferanser – ofte på kollisjonskurs med internasjonale trender.

Denne boka gir en munter forklaring på mysterier som hvorfor vi har omfavnet alt fra Bobler til Børstraktorer, – via senka SUV, Lada med laksetrapp, Porsche med lasteplan, tråkige svensker og asiatisk miks.

Hvorfor kjørte onkel Opel, tante Toyota, bestemor Buick og Blindern-professorer 2CV? Hvorfor ratter Kong Harald helst BMW, dansebandmusikere Ford Capri og en av landets mest leste forfattere ingenting?

Boka er tuftet på salgsstatistikk og avslørende historikk, ispedd velsmurt garasjesosiologi. Norske bilfavoritter er fortellingen om oss, en underholdende analyse av bilvalg i garasjer over hele landet.

Dette er den eneste riktige gaven til alle som får litt høyere puls ved et ørlite glimt av en kjent og kjær norsk bilfavoritt. Her er norske bilglimt samlet til én historie – alt skiltet og forklart.

Fest sikkerhetsbeltet og vær forberedt på et sterkt møte med trivelige – og til tider tårevåte – bilminner.

Les mer om boken her.

Til toppen

Flere bøker av Karl Eirik Haug:

Anmeldelser Norske bilfavoritter

Norske bilfavoritter

"Jeg leste boken non-stop på flyet over til England, og må si at jeg storkoste meg. Dette er en lun, morsom og informativ bok som garantert vil bringe tilbake mange minner, og som vil få deg til å trekke på smilebåndet."Autofil

Til toppen

Om forfatter

Karl Eirik Haug gikk som liten rundt med sekk og sanket bilbrosjyrer hos bilforhandlere mens andre unger spilte fotball. I hele sitt voksne liv har han vært fullt engasjert i bil. I 2001 startet han eget engelskspråklig bilmagasin, Carl’s Cars, sammen med Stéphanie Dumont. Carl’s Cars vakte internasjonal oppsikt fra starten og har fått en rekke utmerkelser, som gull i kategorien Magazine of the Year i USA (The Society of Publication Designers). Siden 2006 har han skrevet fast om bil i Dagens Næringsliv/D2 og kommenterer jevnlig om bil på radio og bidrar med skråblikk på bil i en rekke publikasjoner i inn- og utland. Han har en spesiell svakhet for biler med minst fem feil.