Norsk sølv -- Bergen - Møre og Romsdal - Trøndelag - Nord-Norge (Innbundet)

Gullsmeder gjennom 600 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 552
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202422189
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Norsk sølv -- Bergen - Møre og Romsdal - Trøndelag - Nord-Norge
Bokverket Norsk sølv – Gullsmeder gjennom 600 år er en samlet og komplett fremstilling av norsk gullsmedkunst fra middelalderen og fram til 1870.
Dette bindet, som er det siste av to, er et enestående oppslagsverk over alle gullsmeder som har virket i områdene i perioden. Mer enn 2100 mesterstempler, guardeinstempler og bystempler fra Bergen, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge viser omfanget av deres virke. Fotografiene av unike gjenstander viser mangfoldet og bredden hos gullsmedene, og er en enestående mulighet til å følge utviklingen av typer og stiler i norsk gullsmedkunst.
Gullsmedkunsten og gjenstandstypene gjenspeiler den sosiale og økonomiske utviklingen i de ulike områdene. Slik blir vi med på en reise som viser hvordan man vektla lokal egenart, men også hvordan påvirkningen fra utlandet var med på å forme uttrykksmåtene og bruksområdene.

Til toppen

Flere bøker av Sigrid Wegge Tandberg:

Om forfatter
Sigrid Wegge Tandberg (f. 1953) er cand. philol. og kunsthistoriker. Hennes hovedfagsoppgave ved Universitetet i Oslo er om gamle sølvarbeider fra Agder mellom 1670 og 1807. Hun er også medforfatter på det første bindet av Norsk Sølv som utkom i 2003.