Norsk julemat og julebakst (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202386382
Omtale: Norsk julemat og julebakst

Juletradisjonene står veldig sterkt i Norge, og julefeiringen skal helst være slik den pleier når vi samler oss til denne vår største familiehøytid. Vi gleder oss sammen over julens budskap og minnes de gode følelsene fra barndommens julefeiring.

Noe av det aller viktigste ved denne høytiden er julematen, og i denne boken har Wenche Andersen samlet det meste og beste av de norske oppskriftene på tradisjonsrik, norsk julemat.

Julebakst, med bl.a. pepperkaker og alle de andre småkakene, samt julebrød.

Julekoldtbord, med bl.a. silderetter, gravet og røkt laks, kabareter, laksemousse, julesalater.

Kjøttpålegg som lammerull, sylteflesk og posteier.

Julemiddager, som ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kalkun, juleskinke, røkt lammelår, lutefisk, kokt juletorsk.

Og tilbehør av mange slag, som waldorfsalat og potetsalat.

Julegrøt med rømme eller risengryn.

Juledesserter som fruktsalat, riskrem, multekrem og karamellpudding.

Til toppen

Flere bøker av Wenche Andersen:

Om forfatter

Wenche Andersen er utdannet kokk og kostholdsøkonom, og var i flere år tilknyttet Opplysningskontoret for kjøtt før hun i 1994 fikk ansvaret for matinnslagene i TV2s populære frokostsendinger «God morgen Norge». Hun har gitt ut en rekke bestselgende kokebøker med et totalsalg på over 120 000, og vært fast bidragsyter i bladene Kvinner og Klær, Mat & Drikke og Matlyst.

Under fagmessen Buffet i Stavanger i 2003 ble hun hedret med prisen «Årets matformidler 2002».

Høsten 2006 ble hun utnevnt til nordisk matambassadør i prosjektet Ny Nordisk Mat, som i samarbeid med Nordisk Ministerråd skal skape oppmerksomhet rundt nordisk mat og mattradisjoner internasjonalt. Gruppen består av to ambassadører fra hvert av de nordiske landene, bl.a. Wenches svenske kollega Tina Nordström, Carl Jan Granqvist fra Grythyttan, Eivind Hålien, direktør for Fagforum for Mat og Drikke i Norge og Finlands jord- og skogbruksminister Juha Korkeaoja. Prosjektet gikk over en periode på tre år.

i 2012 var Wenche Andersen med i dommerpanelet i programmet Smaken av Norge, der TV2 satte fokus på norsk matkultur.