Norges grense (Innbundet)

Fra Grisebåen til Barentshavet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202243913
Kategori: Natur og fritid
Omtale Norges grense

Historien om Norges grense mot øst er like spennende og mangfoldig som grensen er lang og kronglete. Den er flyttet flere ganger og har vært både vidåpen og svært lukket. Noen steder lever folk som om grensen ikke eksisterer, mens den andre steder er en uoverstigelig mur mellom naboer.

Fra sjø i sør til sjø i nord går grensen mot tre land med forskjellig historie og kultur. Den går gjennom åtte fylker, gjennom alle landets klimasoner og nesten alle naturtyper.
Grensetraktene er turområde for mange, og langs store deler av grensen går det sammenhengende turruter, blant annet DNTs jubileumsprosjekt Grensesømmen, som "syr sammen" Norge og Sverige fra Halden til Treriksrøysa i Troms.

Dette praktverket av ei bok viser dette mangfoldet, med oversikt over både naturen, historien, kulturen og turmulighetene i grensetraktene.

Rikt illustrert med fotografier, tegninger, malerier, faksimiler av gamle kart osv. Gode, nye kart øker leseopplevelsen og brukervennligheten.

Til toppen

Om forfatter
Leif Ryvarden er professor emeritus i biologi ved Universitetet og har i over 40 år publisert populærvitenskapelige bøker med bakgrunn i norsk natur. Han har drevet aktivt feltarbeid og undervisning i over 70 land i alle verdensdeler, og publisert innpå 200 vitenskapelige artikler. Han har også vært aktiv i radio og TV og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid.