Norge rundt med Bent Stiansen (Innbundet)

Forfatter:

og

Audun Aagre (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 317
Illustratør: Aagre, Audun
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692909
Kategori: Kokebøker
Omtale Norge rundt med Bent Stiansen
Nå serverer Bent Stiansen oss en helt ny kokebok med mer enn hundre nye oppskrifter, og som garnityr tar han oss med på en kulinarisk rundreise til alle Norges landsdeler. I 2014 er det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom disse årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter. Gjennom det siste året har Stiansen besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat. Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter. 'Norge rundt med Bent Stiansen' er for øvrig et veldedighetsprosjekt og inntektene vil gå til å bygge opp en kokkeskole (Heritage House) for fattige ungdommer i Inle Lake nord i Myanmar.

Til toppen

en grundig, kulinarisk reise gjennom Norge
Natalie Ngo, VG

Flere bøker av Audun Aagre og Bent Stiansen:

Om forfatter
Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.