Nomade (Heftet)

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nomad. From Islam to America. A Personal Journey Through the Clash of Civilizations
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202348403
Omtale Nomade

Nomade skildrer et eksepsjonelt livsløp. Ayaan Hirsi Ali vokste opp i Somalia, men søkte som voksen asyl i Nederland der hun senere ble valgt inn i parlamentet. Truet på livet flyktet hun videre fra Europa til USA. Hun regnes av mange som en av vår tids modigste intellektuelle.

Boken er også et portrett av en familie som blir revet fra hverandre på grunn av kulturkonflikter. Ayaan Hirsi Ali vil advare det amerikanske samfunnet mot å begå samme feil som hun mener Europa har gjort, nemlig å undervurdere farene ved islamsk fundamentalisme.

Til toppen

Flere bøker av Ayaan Hirsi Ali:

Om forfatter

Ayaan Hirsi Ali er født i Mogadishu i Somalia i 1969. Seks år gammel flyktet hun med familien sin til Saudi-Arabia, der hennes far fikk politisk asyl. 22 år gammel ble hun tvunget inn i et arrangert ekteskap, men flyktet fra dette og kom til Nederland. Etter at hun fikk sin oppholdstillatelse, arbeidet hun blant annet som tolk samtidig som hun studerte statsvitenskap på universitetet. I 2002 ble hun valgt inn i det nederlandske parlamentet og har siden blitt kjent som en av de skarpeste profilene i nederlandsk politikk.

Etter drapet på filmskaperen Theo van Gogh i 2004 - som hun lagde filmen Submission med - har hun levd under konstant beskyttelse. Etter en kontrovers med integrasjonsministeren, som våren 2006 gjorde et mislykket forsøk på å frata Ayaan hennes nederlandske statsborgerskap, er hun nå bosatt i USA hvor hun arbeider for en tenketank.

Ali har skrevet flere bøker som er oversatt til en rekke språk, blant annet norsk:

Krev din rett! (2006), Mitt liv, min frihet (2007) og Nomade (2010).