Noe innen media (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202564537
Kategori: Humor / Satire og Samfunn og debatt
Omtale Noe innen media

Det finnes voksne, velutdannede mennesker i Norge i dag som på sekundet, idet de kjeder seg, klikker seg vekk fra solide artikler om samhandlingsreformen for å spille Candy Crush i stedet. Hva skjer med mediene og medievanene våre? Den offentlige samtalen? Demokratiet? Gudene vet. Journalistene Halvor Hegtun og Sven Egil Omdal gjetter. De har skrevet en selvironisk og samtidig dypt alvorlig inn- og utsiderapport fra norsk journalistikk i en særlig forvirrende og rastløs tid. Hva er det vi som skrivere, lesere, seere, lyttere, bloggere og sosiale mediebrukere driver med, alle sammen? Hvordan kom vi egentlig hit – og hvordan skal et medie-Norge i krise komme seg videre? Helt ille går det ikke, tror forfatterne. For journalistikken er et sjarlatanfag som intet samfunn kan klare seg uten.

Til toppen

Andre utgaver

Noe innen media
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Noe innen media

«Innsiktsfullt og tankevekkende fra to journalistveteraner. […] Begge forfatterne er mestere med ord, og formuleringskunsten som oppvises, er i seg selv en grunn til å lese boka.»

 
Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Halvor Hegtun (f. 1961), journalist i A-magasinet, har arbeidet i de aller fleste av Aftenpostens avdelinger siden han begynte på heltid i avisen i 1988. Han har særlig arbeidet med politikk, utenriksnyheter og featurestoff, og var korrespondent i Berlin fra 1992 til 1995.
SVEN EGIL OMDAL (f 1953) er journalist, redaktør og forfatter, tidligere leder av Norsk Journalistlag og Pressens Faglige Utvalg. Hans spalte medieblikk publiseres blant annet i Stavanger Aftenblad og Adresseavisen.