Noe å si deg (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Something to tell you
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202278083
Kategori: Romaner
Omtale Noe å si deg

Vi følger psykoanalytikeren Jamal som tenker tilbake på sin oppvekst i Londons forstad, sin første kjærlighet og et mord som skal hjemsøke ham. Hendelsen på 70-tallet danner bakteppet for dramaet tretti år senere, når han fortsatt ikke har bearbeidet traumene fra dengang.

Dette er også en rørende beskrivelse av hvordan det er å være forelder og ville det beste, men ikke alltid lykkes med det.

Til toppen

Andre utgaver

Noe å si deg?
Bokmål Heftet 2009
Anmeldelser Noe å si deg

"Hanif Kureishi kan virkelig kunsten å skrive litteratur som treffer samtidsmennesket midt i solar plexus (...) En roman spekket med sylskarpe observasjoner og solide doser vennligsinnet humor."

 
Sindre Hovdenakk, VG

"Skildringen av generasjonskløftene er blant de mer vittige og rørende partiene: Forholdet mellom Jamal og sønnen er glitrende beskrevet. Kureishi greier også å løfte populære litterære emner som skyld, straff, nytelse og normalitet til et interessant nivå."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Hanif Kureishi (f. 1954) har skrevet en rekke romaner, noveller, skuespill og filmmanus i tillegg til essays og en memoir.
Kureishi er født i London og har engelsk mor og pakistansk far. Faren kom til England for å studere jus, men gav opp studiene og bosatte seg i Bromley da han traff Kureishis mor.

Hanif Kureishi gikk på samme skole som David Bowie i Bromley, men droppet ut av Universitet i Lancaster og skrev i 1985 My beautiful laundrette, et filmmanus om en homoseksuell pakistansk-engelsk gutts oppvekst i London. Filmen ble regissert av Stephen Frears og Kureishi vant flere priser for manuset.
Debutromanen Bydels-buddha fikk Whitbreadprisen for beste debutroman og ble også tv-serie med lydspor av David Bowie. Året etter, i 1991, lanserte Kureishi London kills me, en film der han både skrev manus og hadde regi.
Romanen Intimitet fra 1998 fikk stor oppmerksomhet blant annet fordi den handler om en mann som forlater kone og barn etter å ha følt seg fysisk og psykisk avvist av henne. Romanen kom samtidig som Kureishi forlot sin kone og deres to sønner.

Hanif Kureishi er regnet som en av de første og viktigste stemmende i den britiske multietniske litteraturen. Han mottok i 2008 ordenen Commander of the Order of the British Empire.
Kureishi er gift og har tre barn.