Nigellas sommermat (Innbundet)

Lett å lage - lett å spise

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Forever summer
ISBN/EAN: 9788202347185
Kategori: Kokebøker
Omtale Nigellas sommermat

Nigellas sommermat er lett å lage og lett å spise, og den kan nytes hele året. Bevar den gode sommerfølelsen hele året med Nigellas sommermat.

En bok full av gode oppskrifter, med inspirasjon fra de store europeiske matlandene, som Italia, Spania og Frankrike, men også fra Nord-Afrika og Midtøsten - og med innslag av asiatiske smaker.

Oppskriftene dekker hele registret av mat; forretter, supper, pasta og salater. Og en mengde gode hovedretter med fisk og skalldyr, kjøtt, fugl, grønnsaker og annet tilbehør. Boken avsluttes med desserter, blant annet flere typer hjemmelaget is, og drikke.

Til toppen

Om forfatter

TV-kokk og kokebokforfatter Nigella Lawson har på få år skaffet seg en helt spesiell posisjon i britisk TV-underholdning. Med sin sensuelle skjønnhet og flørtende stil har hun sjarmert et bredt publikum, også langt utenfor matinteresserte seergrupper.

Også her i landet har hun mange fans gjennom sine matprogrammer på NRK2 og sine populære bøker. Rettene hun presenterer er milesvis fra minimalistiske trender med en bit gåselever, to rucolablader og tre dråper saus på en tallerken. Porsjonene er rause, og maten er besnærende enkel, samtidig som den er full av smak.

Fem av Nigellas bøker er utkommet på norsk: Nigellas fristelser, Smak av sommer (også utgitt med tittelen Nigellas sommermat), Nigellas kjøkken, Nigellas ekspress. I Nigellas fest, med undertittelen "En hyllest til livet", hvor hennes livsbejaende kulinariske filosofi kommer til uttrykk tydeligere enn noen gang.