Nigellas kjøkken (Innbundet)

Forfatter:

, Tordis Bølgen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kitchen
Oversatt av: Bølgen, Tordis
ISBN/EAN: 9788202345501
Kategori: Kokebøker
Omtale Nigellas kjøkken

"Denne boken handler om mitt kjærlighetsforhold til kjøkkenet," skriver Nigella Lawson i forordet til sin nye bok, Nigellas kjøkken.

Her deler hun sjenerøst fra sitt kjøkken og sin livsbejaende kulinariske filosofi -- gjennom 500 sider og nesten 200 oppskrifter, alt fra raske hverdagsretter til de mer tidkrevende og langkokende fest- eller helgerettene. Nigella gir tradisjonelle og eksotiske retter en moderne vri og et personlig preg og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Hun er som vanlig direkte og personlig i stilen, og boken er proppfull av engasjerende tekster om små og store dilemmaer på kjøkkenet, snarveier og smarte tips, råd om hva som kan fryses og hvordan rettene kan forberedes i god tid i forveien. Og ikke minst kommer hun med forslag til hva man gjøre med all restematen.

Dette er en usedvanlig lekker kokebok.

Til toppen

Flere bøker av Nigella Lawson:

Om forfatter

TV-kokk og kokebokforfatter Nigella Lawson har på få år skaffet seg en helt spesiell posisjon i britisk TV-underholdning. Med sin sensuelle skjønnhet og flørtende stil har hun sjarmert et bredt publikum, også langt utenfor matinteresserte seergrupper.

Også her i landet har hun mange fans gjennom sine matprogrammer på NRK2 og sine populære bøker. Rettene hun presenterer er milesvis fra minimalistiske trender med en bit gåselever, to rucolablader og tre dråper saus på en tallerken. Porsjonene er rause, og maten er besnærende enkel, samtidig som den er full av smak.

Fem av Nigellas bøker er utkommet på norsk: Nigellas fristelser, Smak av sommer (også utgitt med tittelen Nigellas sommermat), Nigellas kjøkken, Nigellas ekspress. I Nigellas fest, med undertittelen "En hyllest til livet", hvor hennes livsbejaende kulinariske filosofi kommer til uttrykk tydeligere enn noen gang.