Nettopp Jensen og de røde djevlene (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 195
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nettopp Jensen og de røde djevlene
ISBN/EAN: 9788202224349
Omtale Nettopp Jensen og de røde djevlene

Er Nettopp høy nok til å invitere Embla Larsen på kino, eller bør Tometer´n gjøre det. Spiser kjærester alltid pop-corn av den samme pappbøtta? Vil King overleve i boksen med belgisk sjokolade, og hvordan bli utenrikskorrespondent for skoleavisa, når oppdraget er å se Manchester United-kamp og intervjue Ole Gunnar Solskjær?

Les utdrag fra boken

En frittstående fortsettelse av:

Nettopp Jensen og Tometer´n

Nettopp Jensen og nummeret før døden

Nettopp Jensen og scoring i svingene

Til toppen

Flere bøker av Kjersti Wold:

Anmeldelser Nettopp Jensen og de røde djevlene

"Underholdende bok om en artig 11-åring, både morsomt og varsomt skildret."

Ola By Rise, Adresseavisen

"Kjersti Wold har funnet en god litterær "spillestil" med Nettopp Jensen. Denne boken er en klar "nettkjenning"".

Helge Ottesen, Varden

Til toppen

Om forfatter

Kjersti Wold (f. 1962) har skrevet romaner og noveller for voksne, ungdom og barn. I tillegg har hun utgitt flere fagbøker. Hun regnes som en av mentorene innen kreativ skriving i
Norge og har i 20 år holdt kurs i å skrive om sitt eget liv. Wold er daglig leder for Noesis – senter for kommunikasjon og kreativitet.
www.noesis.no

"Når jeg er rundt i skoleklasser spør ofte elevene om når jeg bestemte meg for å bli forfatter. Da svarer jeg at å bli forfatter hadde jeg lyst til allerede før jeg kunne skrive. Som barn mislikte jeg sterkt at bøker sluttet, og det hendte derfor at jeg tok på meg oppgaven å lage en fortsettelse på egenhånd. Først dikterte jeg til moren min, og siden da jeg selv kunne skrive supplerte jeg med å dikte lange, snørklete historier, stinne av skrivefeil.

Opp gjennom ungdomstida holdt jeg det hemmelig at det var forfatter jeg ville bli, men da jeg var ferdig med gymnaset begynte jeg i smug å planlegge forfatterutdannelsen min. Den skulle bestå av teoretisk skolering kombinert med mye reising og rare opplevelser. Dette førte meg ut i verden, innom universitetet og siden opp til Forfatterstudiet i Bø i Telemark.

Da hadde jeg allerede overstått mange av mine 25 flyttinger, og jeg hadde blant annet jobbet som grapefruktplukker i Israel, aktmodell i Danmark, keramiker i Hellas, skribent i Spania og som kokk for psykisk utviklingshemmede i England.

Jeg er mye på reise, holder skrivekurs over hele landet og besøker 50-60 skoleklasser i året.

Når jeg skriver, gjør jeg det i mitt ombygde sykkelskur. Derfra har jeg utsikt til et seljetre, og ro til å gå inn i den verden der bilder og ideer kan flyte sammen og bli til en bok."

av Kjersti Wold